foto: Mārtiņš Ziders
Dievkalpojumā piemin nošauto maksātnespējas advokātu Mārtiņu Bunku
Mārtiņa Bunkus piemiņas dievkalpojumu apmeklēja pāris simti ļaužu. Iegājuši baznīcā viņi izteica līdzjūtību Mārtiņa mammai un brāļiem.
Sabiedrība
2018. gada 6. jūnijs, 14:53

Dievkalpojumā piemin nošauto maksātnespējas advokātu Mārtiņu Bunku

Kasjauns.lv

Rīgas Vecās Svētās Gertrūdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā šodien ar mācītāja Krista Kalniņa vadītu dievkalpojumu juristi, advokāti, maksātnespējas administratori, ģimene, draugi un paziņas atvadījās no 30. maijā Aizsaules ielā nogalinātā maksātnespējas advokāta Martiņa Bunka.

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

gallery icon

Aptuveni pusstundu pirms piemiņas dievkalpojuma uz baznīcu sāka nākt Mārtiņa draugi un paziņas, daudz bija gados jaunu cilvēku. Baznīcas centrā bija Mārtiņa Bunkus foto, urna ar Mārtiņa pelniem.

Baznīcas durvīs un pie baznīcu soliem ar melnu lenti bija piestiprināts pa divām kallām.

Iegājuši baznīcā, dievkalpojuma apmeklētāji izteica līdzjūtību Mārtiņa ģimenei – mammai Dacei, brāļiem Kristapam un Kasparam un viņu dzīvesbiedrēm Lindai un Egijai. Dievkalpojumu lielākoties apmeklēja plašām sabiedrības masām maz zināmi juristi.

Apmeklētāju vidū bija arī maksātnespējas administratora Māra Sprūda advokāts Jānis Rozenbergs, juriste Vita Liberte ar draugu Vilni Štramu, basketbolists Jānis Blūms, festivāla “Positivus” rīkotājs Ģirts Majors un citi.

Dievkalpojums ilga aptuveni stundu. Mācītājs Krists Kalniņš lasīja psalmus, lūdzās par Mārtiņa ģimeni. Viņš citēja draugu un ģimenes locekļu teikto par Mārtiņu, kurš mīlējis baudīt dzīvi, bet pēdējā laikā sācis apzināties, ka dzīvē ir ne tikai baudīšana.

Kā izteicās Kalniņš, visi tuvinieki un Mārtiņa draugi, kas Kristam pirms dievkalpojuma stāstīja par nošauto Mārtiņu Bunku, pieminējuši vārdu mīlestība. Mārtiņš to dāvājis kā ģimenei, tā pārējiem.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.