foto: Publicitātes foto
Ceturtdien pie Māras dīķa atklāj “Izskrien Rīgu 2018” sezonu
Dalībnieki izskrien Rīgu.
Runā Rīga
2018. gada 22. maijs, 16:43

Ceturtdien pie Māras dīķa atklāj “Izskrien Rīgu 2018” sezonu

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Šo ceturtdien, 24.maijā, sāksies jaunā sezona 2015.gadā uzsāktajam skriešanas seriālam “Izskrien Rīgu”, ko piedāvā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien pie Māras dīķa atklāj “Izskrien Rīgu 2018” sezonu

Šo ceturtdien, 24.maijā, sāksies jaunā sezona 2015.gadā uzsāktajam skriešanas seriālam “Izskrien Rīgu”, ko piedāvā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta ...

gallery icon
29

Vairāki simti skriešanas interesenti un veselīga dzīvesveida piekritēji ceturtdienas vakarā pulcēsies pie Māras dīķa, kas šoreiz izvēlēts par norises vietu pirmajam no kopumā septiņiem posmiem. Sacensību sākums paredzēts plkst. 20.00.

Kā katru gadu, maija beigās sākas interesantais skriešanas seriāls “Izskrien Rīgu”, kur skriešanas cienītājiem tiek piedāvāta iespēja iepazīt dažādas skaistas mūsu galvaspilsētas vietas. Pirmajos gados tie bija tikai parki, tāpēc arī nosaukums seriālam sākotnēji bija “Izskrien Rīgas parkus”. Papildus parkiem ir nākušās klāt arī citas interesantas vietas kā Bolderājas pludmale un Lucavsala;  šajā sezonā arī Biķernieku mežs.

Dalībniekiem tiek piedāvātas tās pašas 5km un 10km distances, bet bērni varēs veikt ierastos 500m, saņemt savu saldumu balvu un baudīt priekus piepūšamajā atrakcijā. Organizatori ir parūpējušies, lai bērniem un veselības distances skrējējiem nebūt jāmaksā par dalību ja piesakās vismaz nedēļu pirms sacensībām, bet jauniešiem un pieaugušajiem šī dalības maksa būtu simboliska, samaksājot par vienu posmu, pārējie ir bez maksas. Reģistrēšanās sacensībām un vairāk informācijas saitē www.izskrienrigu.lv. Dalībnieki ir aicināti reģistrēties mājas lapā, jo uz vietas reģistrēties varēs līdz 50 jauni dalībnieki un par dārgāku dalības maksu, kas tiks piemērota visiem dalībniekiem, neatkarīgi no vecuma.

Seriāla noslēgumā tiks apbalvoti labākie skrējēji – 5 kilometru un 10 kilometru distancēs par katru posmu tiks rēķināts kopvērtējums un sezonas pēdējā posmā labākie dalībnieki tiks pie seriāla kopvērtējuma balvām. Savukārt, dalībnieki, kuri piedalīsies un iegūs rezultātu vismaz 5 seriāla posmos, tiks pie kopvērtējuma piemiņas balvas ar pasākuma simboliku. Arī bērnu distances čaklākie censoņi ar vismaz 5 rezultātiem saņems īpašu piemiņas medaļu ar pasākuma logo.

Dažas sacensību norises vietas paliek nemainīgas - Māras dīķis, Pļavnieku parks, Lucavsala, Grīziņkalns, taču organizatori cenšas rūpēties, lai dalībniekiem būtu interesantāk, tāpēc katru gadu iekļauj arī jaunas vietas. Šogad “Izskrien Rīgu” pirmo reizi viesosies Biķernieku mežā, Viesturdārzā un arī Anniņmuižas parkā.

Pagājušajā gadā ieviestā tradīcija, proti, sacensību dienu no nedēļas nogales pārcelt uz kādu no darba dienas vakariem, tiks turpināta. Tāpēc arī šogad skrējēji varēs neraizēties par kādu citu sacensību izlaišanu sestdien vai svētdien un doties uz “Izskrien Rīgu” ceturtdienas vakaros, tādējādi izmantojot šo skriešanas seriālu kā treniņu jaukā un draudzīgā gaisotnē kādām citām sacensībām. “Izskrien Rīgu” ar katru gadu paliek populārāks, dalībnieku skaitam augot. Taču tieši 2017.gadā bija vērojams dalībnieku skaita krass pieaugums, jo no ierastajiem 100-150 skrējējiem pērn tas pārsniedza 400.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās