foto: Publicitātes
VIDEO: Izskatās, ka spēļu automātu atkarība Baibu Strautmani nelaiž vaļā
Baiba Strautmane intervijās bieži izteikusies, ka viņai ir pietiekami daudz brīva laika, ko izmanto grāmatu lasīšanai, mājas soļa veikšanai. Atliek laiciņš arī pasēdēt pie spēļu automātiem.
Sabiedrība
2018. gada 16. maijs, 06:17

VIDEO: Izskatās, ka spēļu automātu atkarība Baibu Strautmani nelaiž vaļā

Kasjauns.lv

Žurnāliste, slavenā advokāta Romualda Vonsoviča dzīvesbiedre Baiba Strautmane, nokļuvusi azartspēļu varā, to nespēj pārvarēt un aizvien biežāk redzama dažādās Rīgas nomales spēļu ellēs, spaidot aparātu pogas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žurnāla “Kas Jauns” rīcībā nonākuši dokumentāli pierādījumi par Baibas šā pavasara aktivitātēm vairākās spēļu zālēs, ar kuriem padalījās vērīgi žurnāla “Kas Jauns” lasītāji.

Vēloties palikt anonīmi, viņi atzina – novērojuši, ka Baiba arī šajā pavasarī joprojām daudz laika pavada spēļu zālēs, turklāt nu zināms, ka vismīļākās Strautmanei ir Purvciemā izvietotās spēļu elles, manīta arī Sarkandaugavas “laimētavās”.

foto: Aculiecinieka
Baiba darbojas, lūpas sakniebusi.

Kā teic aculiecinieki, Baiba pie spēļu aparātiem bijusi azartiska. „Dažkārt viņai arī palaimējas, bet pārsvarā kupīras “vienročos bandītos” slīd cita pēc citas... Kad neveicas, Strautmane izskatās bažīga. Un, cik manīts, lielākoties jau tomēr viņa zaudē un prom spiesta doties bez cerētā laimesta,” atzina aculiecinieks.

foto: Publicitātes
Baiba Strautmane intervijās bieži izteikusies, ka viņai ir pietiekami daudz brīva laika, ko izmanto grāmatu lasīšanai, mājas soļa veikšanai. Atliek laiciņš arī pasēdēt pie spēļu automātiem.

Pagājušā gada ziemas nogalē žurnāls “Kas Jauns” rakstīja par acīm redzamo, bet tiešām neticamo – to, ka pogas spaidītāju saimē savu vietu atradusi Baiba Strautmane.

Par atjaunotās neatkarīgās Latvijas sākumposma izcilās žurnālistes, patiesības cīnītājas un varai neērto jautājumu uzdevējas Strautmanes aizraušanos ar spēļu automātiem runāja jau vairākus gadus, bet pie rokas pieķerta viņa līdz tam nebija. Pagājušā gada februārī žurnāla “Kas Jauns” rīcībā nonāca fotogrāfijas, kur skaidri saskatāms, ka Baiba vada laiku pie uguntiņas zibinošajiem aparātiem.

Kas zīmīgi, pēdējos gados advokāta Romualda Vansoviča dzīves draudzene un divu bērnu māte Baiba Strautmane publiskajā vidē parādās ļoti reti – vien brīžos īsi pirms vēlēšanām, kad uzņemas deputātu kandidātu iztaujāšanu un nevairās uzdot tiešus un konkrētus jautājumus.

foto: Aculiecinieks
Baibas auto bieži manīts pie spēļu zālēm guļamrajonos.

Viņas slavas laiki palikuši vēsturē, kad viņa bija jaunā, talantīgā, uzlecošā žurnālistikas zvaigzne un vadīja tādus raidījumus kā “Mūsu cilvēks” un “Valsts pirmās personas”.

Tolaik viņa bija valsts notikumu centrā, katram bija saistošs un interesēja viņas viedoklis, asais prāts, veiklā valoda un ciešais krampis, pierādot savu taisnību un patiesību, kā arī izvelkot gaismā muldoņas, meļus un afēristus.

Ja agrāk Strautmane bija dzirdama radio un skatāma TV, tad tagad Baibas tribīne ir viņas tviterkonts, kas papildinās ar apskaužamu regularitāti – dažos gados tapuši vairāk nekā 20,7 tūkstoši tvītu. Pirms septiņiem gadiem intervijā žurnālam “Marta” Baiba bilda tādus vārdus: „Mulstu no cilvēkiem, kas stundām var dzīvot visos tajos feisbukos un tviteros.”

Bet kas tagad? Tagad tviterī viņa seko vairāk nekā 800 kontiem, savukārt viņai seko vairāk nekā 15,4 tūkstoši ļaužu. Baiba pļāpātavā runā, iesaka, analizē visu, kas saistīts ar Latvijas politiku, ārpolitiku, sadzīvi, izklaidi...

Vienīgā tēma, kura nav apspriesta viņas tvītos, saistīta ar azartspēļu atkarību. Tvīti lielākos ir žultainu tekstu pilni. Un tieši par azartspēļu atkarības vajātajiem mediķi izsakās, ka šie cilvēki noslēdzas sevī, viņi kļūst negatīvi noskaņoti...

Baibas Strautmanes žultainākais tvīts:

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

„Nez, es viena ar sajūtu, ka 224 krievu bojāeja aviokatastrofā neraisa līdzīgu emociju šalti kā citas aviokatastrofas? Un tas ir tikai jaut.!”

Eksperti par spēļu atkarību

Psihologi uzsver, ka aizraušanās ar azartspēlēm var novest pie atkarības. Savukārt no azartspēlēm atkarīgais nonāk daudzu risku varā – azartspēļu izraisītās problēmas var bojāt attiecības, traucēt darbam un novest pie finanšu katastrofas, kā rezultātā cilvēks gatavs pat krāpties un zagt, lai tikai varētu nomaksāt parādus.

No azartspēlēm atkarīgais ir viegli iespaidojams. Atkarīgs cilvēks gan darbavietā, gan dzīvē pastāvīgi izjūt diskomfortu, pat ja ārēji rada līdzsvarotu iespaidu.

Pirmais solis cīņā ar azartspēļu atkarību ir spēlmanim pašam sev atzīt šo problēmu. Jau pēcāk katram spēlētājam ir vajadzīga unikāla pieeja.

Ir nepieciešams milzīgs spēks un drosme, lai atzītu savu kļūdu un to, ka esat notrallinājuši daudz naudas, ieguvuši saspringtas attiecības vai pat zaudējuši sev tuvus cilvēkus līdzās.

Pārvarēt azartspēļu atkarību nekad nav viegli. Bet atveseļošanās ir iespējama, ja cilvēks sāk ārstēšanos, meklē atbalstu pie speciālistiem, ģimenē, nekautrējas atzīt vājību un bezspēcību.