foto: LETA
FOTO: cilvēki sakopj savu zemi - pilnā sparā rit Lielā talka
Talko arī cilvēki Ogrē.
2018. gada 28. aprīlis, 10:30

FOTO: cilvēki sakopj savu zemi - pilnā sparā rit Lielā talka

Jauns.lv / LETA

Šodien plkst.9.00 Lielā Talka sākusies 1700 oficiālajās vietās. Visvairāk talkošanas vietu šogad ir Zemgalē un Latgalē. Rīgā talka norisināsies aptuveni 250 vietās, portālu Jauns.lv informēja talkas mediju koordinatore Ginta Zalaka.

Cilvēki sakopj savu zemi - visā valstī noris Lielā talka 2018

gallery icon

Tiem, kas nav paspējuši noorganizēt savu talku ir iespēja izvēlēties kādu no apstiprinātajām talkošanas vietām mājaslapā www.talkas.lv un šodien tai pievienoties. Pirms tam ieteicams pie talkas atbildīgā noskaidrot, vai nav nepieciešams līdzi paņemt kādus īpašus darba rīkus.

Dodoties talkā, ieteicams vilkt garās bikses un kreklu vai jaku ar garām piedurknēm. Kājās vislabāk būtu vilkt slēgtus apavus ar pietiekami cietu, biezu zoli, lai pēdās neieduras kāds nepamanīts stikls vai ass priekšmets, galvā – cepuri vai lakatu.

"Izdevniecības Rīgas Viļņi" draudzīgais kolektīvs talko Majoros

Piedaloties Lielajā talkā, šogad "Rīgas Viļņu" kolektīvs jautrā atmosfērā sakopj teritoriju Majoros, Konkordijas ielā.

gallery icon

Starts talkai dots plkst.9 Purvciemā, blakus Biķernieku mežam. Ārpus Rīgas iedzīvotāji ir aicināti pievienoties kādai no AS "Latvijas valsts meži" talkošanas vietām. Izvēlēties talkošanas vietu var, izmantojot interneta vietnē "talkas.lv" pieejamo karti.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) talkos Madonas novada Ošupes pagasta "Liepsalās", pulkveža Oskara Kalpaka dzimtas mājās, kur piedalīsies "Simtgades birzs" stādīšanā, kā arī citos teritorijas sakopšanas darbos.

Elbakjans ar "Ghetto Games" jauniešiem talko pie Zebrus ezera

28.aprīlī, "Ghetto Games" jaunieši kopā ar Ghetto Daddy Raimondu Elbakjanu un Ghetto Mommy Sandu Gertneri Dobeles novadā talkoja pie Zebrus ...

gallery icon

Savukārt Valsts prezidents, Lielās talkas patrons Raimonds Vējonis plkst.10.10 piedalīsies Skrundas novadā esošā tilta pāri Kojai atjaunošanā kopā ar jaunsargiem, bet plkst.11.25 talkos Skrundas poligonā "Mežaine" kopā ar Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem, jaunsargiem un zemessargiem, informēja Valsts prezidenta kancelejā. Kopā ar Vējoni pasākumā talkos arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. Skrundā plānots sakopt vietas, kurās Kalpaks krita Latvijas brīvības cīņu laikā.

Lielās talkas dienas noslēgumā Rīgā, Daugavas krastmalā pie Lielā Kristapa šogad iecerēta simboliska akcija laimīgai, pārtikušai un veselai Latvijas nākotnei - "Stādām Latvijas nākotni!", pastāstīja Jaunzeme. Klātesot Vējonim un Lielāstalkas vadītājai, tiks stādīta liepa un izteikti vēlējumi Latvijas nākotnei.

Tāpat pasākumā piedalīsies Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis (LZS), Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), "Latvijas Valsts mežu" pārstāvis Tomass Kotovičs, Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga un Latvijas Ārstu biedrības priekšsēdētāja vietniece Ilze Aizsilniece. Koku iesvētīs Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Pareizticīgo baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs un prāvests Māris Zviedris. Koka stādīšanas akcijai pievienosies arī motosezonas atklāšanas pasākuma dalībnieki.

Lielās talkas organizatori atgādina, ka katras talkas vietas pieteicējs uzņemas atbildību par to, ka uz vietas organizēs konkrēto talku, būs tās laikā sazvanāms, pirms talkas saņems maisus un informatīvos materiālus no koordinatoriem, kā arī saskaņos ar koordinatoriem atkritumu izvešanas vietu. Organizatori arī aicina ņemt vērā, ka maisos savāktie atkritumi jānovieto tur, kur iespējams piebraukt ar atkritumu izvešanas mašīnu, lai tie tiktu laikus nogādāti uz atkritumu savākšanas poligoniem.