foto: Ieva Lūka/LETA
Kur pazūd “Swedbank” bankomāti? Rīdzinieki novērojuši, ka to kļūst arvien mazāk
"Swedbank" norāda, ka bankomāti nekur nav pazuduši - tie gluži vienkārši pārvietoti.
Sabiedrība
2018. gada 27. aprīlis, 12:35

Kur pazūd “Swedbank” bankomāti? Rīdzinieki novērojuši, ka to kļūst arvien mazāk

Jauns.lv

Vairāki cilvēki ievērojuši, ka gan Rīgas centrā, gan citos rajonos, šķiet, sarūk “Swedbank” bankomātu skaits. Maršrutā no Stabu ielas līdz Avotu ielai vien, spriežot pēc sociālajos tīklos paustā, esot pazuduši septiņi bankomāti. Līdzīgas lietas runā arī par Āgenskalnu.

Neizpratne par “Swedbank” bankomātu likteni vērojama arī sociālajos tīklos:

Savukārt Āgenskalnā, kur nesen pie tirgus tika atklāta jauna filiāle, nu viss esot ciet, arī bankomāts aizvākts.

“Kad strādāja tirgus, “Swedbank” klienti vēl varēja izņemt naudu “SEB bankas” bankomātā, bet arī tā vairs nav. Tirgus rajonā palicis tikai viens “Luminor” bankomāts, kas ņem naudu par “Swedbank” klientu apkalpošanu,” norāda Āgenskalna iedzīvotāja Maija. Jāpiebilst, ka viens "Swedbank" iemaksas/izmaksas automāts sastopams veikalā "Maxima", taču tas atrodas vairāku minūšu gājienā no paša Āgenskalna centra - tirgus apkaimes.

Bankomāti esot pārvietoti

“Swedbank” mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska skaidro, ka, runājot par pieminētajām vietām, jāatzīmē, ka katrā gadījumā ir sava konkrēta situācija, piemēram, bankomāts no “Bērnu pasaules” pārvietots uz turpat tuvumā esošo “Maxima” veikalu.

Savukārt Stabu un Avotu ielās bankomātu izvietojums neesot mainījies.

“Kopumā jāmin, ka naudas izņemšanas iespēju skaits mūsu klientiem nesamazinās, bet pat palielinās. Savukārt atsevišķu bankomātu izvietojuma plānošana un izmaiņas ir pastāvīgs process, kas saistīts ar klientu plūsmu un to paradumiem. Lai nodrošinātu efektīvu un arī klientu paradumiem atbilstošu bankomātu tīkla pārklājumu visā Latvijā, regulāri tiek izvērtēta bankomātu lietošanas aktivitāte,” skaidro bankas pārstāve, piebilstot, ka “Swedbank” bankomātu tīkls Latvijā joprojām ir lielākais.

Arvien mazāk skaidras naudas darījumu

“Swedbank” arī norāda, ka arvien lielāka bankas klientu daļa izmanto attālinātos norēķinus, lietojot internetbanku, mobilo lietotni un norēķinoties ar kartēm. Karšu izmantošanas statistikā 82% darījumu gadījumā tie esot pirkumi, un tikai 18% ir naudas izņemšana bankomātos.

“Ja skatāmies uz skaidras naudas izņemšanas iespējām visas Latvijas perspektīvās, tā kā nelielās apdzīvotājas vietās bankomātu nodrošināt it visur nav iespējas, alternatīva tam jau vairākus gadus ir naudas izņemšana tirdzniecības vietā. Klients ar savu bankas karti var veikalā pie kases izņemt skaidru naudu. Kopumā “Swedbank” klientiem ir iespēja šādi saņemt skaidru naudu jau 184 vietās visā Latvijā,” informē bankas pārstāve.

Rīgā klientiem ir iespēja izņemt naudu 131 “Swedbank” bankomātā, kā arī 3 tirdzniecības vietās, izmantojot iespējas izņemt naudu ar karti pie tirgotāja. Papildus tam Rīgā klientiem ir iespējas ar tādiem pašiem nosacījumiem kā “Swedbank” bankomātos izņemt naudu 69 “SEB bankas” bankas bankomātos.