foto: LETA
Viņķele "Par!" negrasās pamest un piekritusi kandidēt vēlēšanās
Viņķele piekritusi kandidēt vēlēšanās no "Kustības "Par!"", "Latvijas attīstībai" un "Izaugsmes" apvienotā saraksta.
Politika
2018. gada 9. aprīlis, 12:10

Viņķele "Par!" negrasās pamest un piekritusi kandidēt vēlēšanās

Jauns.lv

Politiķe Ilze Viņķele piekritusi kandidēt 13.Saeimas vēlēšanās no "Kustības "Par!"", "Latvijas attīstībai" un "Izaugsmes" apvienotā saraksta, pastāstīja politiķe.

Viņķele patlaban ir "Kustības "Par!" valdes locekle. Viņa piebilda, ka deputātu kandidātus vēl vērtēs "Kustība "Par!"", pēc tam vēlēšanu apvienības komisijas un apstiprinās valde.

Vaicāta, vai pēdējā laika notikumi ar Saeimas deputātu izstāšanos no partijas ir pamats, lai kaut ko mainītu partijas darbībā, politiķe atbildēja, ka "Kustība "Par!"" pašlaik konsekventi un pacietīgi attīstās. Viņa arī atgādināja, ka politiskais spēks vēl nav vecāks par vienu gadu.

"Esam vienojušies, lai pārstāvētu ideju par sociāli atbildīgu un taisnīgu valsti, kas nodrošina vienādas iespējas visiem, kas augstu vērtē un aizstāv indivīda brīvības," norādīja Viņķele. Viņa pauda viedokli, ka tā nav dienaskārtība, kas uzreiz gūs milzīgu popularitāti un atbalstu, jo pašreizējās norises pasaulē, tajā skaitā Eiropā esot gluži pretējas - pieaugot atbalsts populismam un autoritārismam.

Viņķele uzsvēra, ka "Kustībā "Par!" ir vairāk nekā 500 biedru, ko viņa vērtēja kā cienījamu jaunu iesaukumu Latvijas politikā. "Strādājam pie mūsu vēlēšanu piedāvājuma, aktīvas biedru iesaistes mūsu ideju popularizēšanā. Regulāri rīkojam tematiskas diskusijas un vizītes reģionos," skaidroja politiķe.

"Mēs neesam viena jautājuma partija, kurai vienkāršāk mobilizēt savu vēlētāju. Neviens nesolīja, ka būs viegli," akcentēja Viņķele. Viņa atgādināja, ka "Kustība "Par!"" iestājas par visiem pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi, kvalitatīvu obligāto vidējo izglītību, garantētu vispārējo pamatpensiju un nodokļu progresivitāti.

"Lai to paveiktu, nepieciešama paaudžu nomaiņa Latvijas politikā," akcentēja "Kustības "Par!"" valdes locekle.

Kā ziņots, no "Kustības "Par!" izstājušie visi četri pašreizējie Saeimas deputāti, kas piedalījās tās dibināšanā - Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs, Ints Dālderis un Lolita Čigāne. Arī Viņķele tolaik bija deputāte un partijas dibinātāja, un pēc "Kustības "Par!"" izveidošanas viņa drīzumā nolika deputātes mandātu, lai dotos mācīties uz ASV.

Partijas "Kustība "Par!"", "Latvijas attīstībai" un "Izaugsme" vienojušās par apvienības veidošanu uz 13.Saeimas vēlēšanām.