foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pēkšņi atradusies tūlīt pēc Valērija Maligina nāves pazudusī mugursoma ar naudu un kartēm
Valērijs Maligins. Viņa atstātā mantojuma sāga turpinās.
Sabiedrība
2018. gada 8. aprīlis, 17:06

Pēkšņi atradusies tūlīt pēc Valērija Maligina nāves pazudusī mugursoma ar naudu un kartēm

Jauns.lv

"Negaidīti" atradusies mugursoma, kura neizskaidrojamā kārtā pazuda no Valērija Maligina un viņa sievas Elīnas dzīvesvietas īsi pēc tam, kad Maligins pēkšņi devās mūžībā. Soma, kurā bijušas Maligina personīgās mantas, kredītkartes un arī prāvas summas ar skaidru naudu, atrasta pie Maligina meitas Irinas, šodien raksta portāls Pietiek.com.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Soma bijusi sagatavota, lai dotos ārvalstu ceļojumā. Tā pazuda tūlīt pēc tam, kad "Olainfarm" galvenais akcionārs Maligins pēkšņi nomira, un uz mantu pazušanu vēlāk norādīja viņa atraitne Elīna, kuru Maligina meitas Irina un Nika no mājas padzina bez nekā, pat bez dokumentiem.

Kā vēsta Pietiek.com, soma nu atradusies. Atrašanas akts noticis Irinas Maliginas noalgotā advokāta Alda Pauniņa klātbūtnē. Pauniņš vienlaikus ir biznesa kompanjons "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājam Jurim Savickim, par kura interesēm Maligina mantojuma lietā mēļots jau labu laiku. 

Portāls norāda, ka soma atradusies, pateicoties Signes Balderes-Sildedzes ierosinātajam mantas apsardzības procesam. Viņa ir māte mazajai Annai - jaunākajai no Maligina trim meitām; Anna ir nepilngadīga. Meitenes māte februārī notārei Valdai Vaivarai lūdza nodibināt mantojuma apsardzību, baidoties no tā, ka Annai paredzētajam mantojumam varētu "pieaugt kājas" un tāpēc nepieciešams steidzīgi mantu apķīlāt. Māte Signe bažījusies, ka mantojums varētu tikt izputināts. Pret mantojuma apsardzību iebildusi Maligina meita Nika Saveļjeva, raksta Pietiek.com. 

Portāla rīcībā ir informācija, ka ar kredīkartēm, kas somā atrastas, jau pēc Maligina nāves veiktas darbības  - lielu līdzekļu "kustība". Portāls norāda, ka somas pēkšņā atrašanās varētu būt advokāta Pauniņa ieteikts manevrs, kā sievietei izbēgt no skaidrošanās, kādā veidā soma pie viņas nonākusi tūlīt pēc tēva nāves. 

Maligina mantojumam ir četras neatraidāmās mantinieces, un portāls norāda, ka situācijā, kad vecākajām meitām nav līdzekļu savu advokātu pakalpojumiem, viņas piekritušas "cilvēku no malas" iesaistei, ar to domājot Juri Savicki. Par mantojuma aizgādni ieceltā Irina Maligina 21. februārī ir izsniegusi ģenerālpilnvaru diviem advokātiem – Haraldam Velmeram un Aldim Pauniņam.

"Pauniņš ar Savicki ir saistīts sen un ne tikai ar neformālām, bet arī oficiālām saitēm, - kā rāda "Lursoft" datu bāze, viņš kopā ar tādām personām kā Guntis Rāvis, Guntis Ulmanis, Aigars Kalvītis ir AS "Dinamo Rīga" akcionārs. Savukārt Savickis, kurš ir "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs, tiek uzskatīts par "Dinamo Rīga" lielāko akcionāru, lai gan „paslēpies” aiz juridiskām personām. Kā rāda Pauniņam un Velmeram izsniegtā Maliginas ģenerālpilnvara, viņiem dotas pilnvaras vest visas lietas un kārtot visus jautājumus, kas nepieciešami un saistīti ar 2017.gada 9.deccmbrī mirušā Maligina mantojuma lietas vešanu, mantojuma masas apzināšanu un mantojuma saraksta sastādīšanu, vest sarunas, piedalīties pie mantojuma saraksta sastādīšanas, pārstāvēt pilnvarotāju tiesas procesos utt. Kāda jēga Savickim no šādas „izpalīdzēšanas”? „Domājams, ka viņa ideja ir tāda - meitām naudas nav un arī nav, kur paņemt, tā ka viņas tiks aptītas ar dažādiem juridiskiem momentiem un Savickim parādīsies iespēja paņemt visu par sviestmaizi,”  atsaucoties uz saviem avotiem, par iespējamo aprēķinu vēsta Pietiek.com.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon
48

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon
130

Valērijs Maligins (1965 - 2017)

Valērijs Maligins (1965. - 2017.)

gallery icon
19