foto: LETA
Maligina mantojuma sāga turpinās: tuvākajā laikā gaidāma Savicka ietekmes palielināšanās "Olainfarm" vadībā
"Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis.
Sabiedrība
2018. gada 18. marts, 18:01

Maligina mantojuma sāga turpinās: tuvākajā laikā gaidāma Savicka ietekmes palielināšanās "Olainfarm" vadībā

Jauns.lv

Tuvākajā laikā AS "Olainfarm" notiks padomes sēde, kurā tikšot lemts par valdes locekļu nomaiņu. Kā jaunais valdes priekšsēdētājs, iespējams, tiks apstiprināts bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs, bet valdes locekles amatā varētu stāties 1987. gadā dzimusī Aija Rumba, kura, visticamāk, saistīta ar AS "Latvijas gāze", liecina portāla Jauns.lv rīcībā iegūtā neoficiālā informācija.

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon
48

Šāds padomes lēmums nu jau darbos pierādīs SIA "Itera Latvija" valdes priekšsēdētāja Jura Savicka ietekmes esamību šī brīža AS "Olainfarm" darbībā. 

Interesanti, ka pēc "Olainfarm" dibinātāja Valērija Maligina nāves un testamenta nolasīšanas tieši Savickis kopā ar Belēviču un Rumbu 2018. gada februārī nodibināja kopīgu uzņēmumu AS "SVC Group". Šī uzņēmuma darbība paredzēta farmācijas jomā -  farmaceitisko pamatvielu un preparātu, ka arī medicīnas un zobārstniecības instrumentu un piederumu ražošanā. Tāpat uzņēmums iecerējis nodarboties ar farmaceitisko izstrādājumu, ķīmisko vielu un starpproduktu vairumtirdzniecību, kā arī farmaceitisko izstrādājumu mazumtirdzniecību. 

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon
130

AS "SVC Group" darbības veidu sarakstā norādīta arī pētījumu un eksperimentālo izstrāžu veikšana dabaszinātnēs un inženierzinātnēs. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 70% akciju kontrolpaketi ir Savickis, bet pārējie no akcionāriem ir iespējamie jaunie AS "Olainfarm" valdes pārstāvji  Belēvičs (15% akcijas) un Rumba (15% akcijas). Tāpat visas trīs šīs personas ir AS "SVC Group" padomē.

Zīmīgi, ka AS "Olainfarm" padomē arī darbojas ar Savicki labās attiecības esošas personas, piemēram, bijušais premjers Ivars Godmanis, kura sieva Ilze Pētersone - Godmane pēc pielaides nepagarināšanas valsts noslēpumam tagad vada AS "Gaso", bijusī ilggadējā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja Valentīna Andrejeva, kā arī bijusī Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane.

Jau vēstīts, ka miljonārs un septītais bagātākais Latvijas cilvēks pēkšņi nomira 2017. gada 9. decembrī, pēc kā uzreiz uzvirmoja runas un dažādas spekulācijas ap mantojumu un tā sadali starp iespējamajiem mantiniekiem. Savicka ēna Maligina mantinieču - vecāko meitu - tuvumā nepārprotami bija jaušama teju no pirmās Maligina nāves dienas. 

Aizgājēja vecākajām meitām, tostarp Irinai Maliginai kā mantojuma oficiālai aizgādnei, juridisko palīdzību sniedz Savicka advokāti. Tas tika novērots arī iespējamajiem mantiniekiem dodoties pie notāra uz testamenta nolasīšanu.