Mazā Ivana Berladina traģiskā nāve: pabeidz izmeklēšanu par policista bezdarbību, kas izraisīja smagas sekas
112
2018. gada 5. marts, 16:09

Mazā Ivana Berladina traģiskā nāve: pabeidz izmeklēšanu par policista bezdarbību, kas izraisīja smagas sekas

Jauns.lv

Iekšējās drošības birojs (IDB) nodevis kriminālprocesa materiālus prokuratūrai, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonu par bezdarbību saistībā ar piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanu Grobiņas novadā 2017. gada jūlijā, ar savu rīcību izraisot smagas sekas, portāls Jauns.lv uzzināja birojā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā pārstāvji informē - Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka policijas amatpersona 2. jūlijā, dienu pēc zēna pazušanas, pildot amata pienākumus, telefoniski bija saņēmusi vairākus zvanus par iespējamo Ivana Berladina atrašanās vietu. Minētā informācija netika nodota tālāk amatpersonām, kuras realizēja pazudušā Ivana Berladina meklēšanu. Tādējādi informācija par iespējamo zēna atrašanos Grobiņas novada Dubeņos netika pārbaudīta uzreiz, 2017. gada 2. jūlijā.

Meklēšanas pasākumi Grobiņas novada Dubeņos un apkārtējā teritorijā tika uzsākti tikai 2017. gada 9. jūlijā, kur 2017. gada 11. jūlijā zēns tika atrasts miris.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, Iekšējās drošības birojs nodevis kriminālprocesa materiālus prokuratūrai ar ierosinājumu sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par Krimināllikuma 319. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

"Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā," norāda IDB pārstāvji. 

Jauns.lv jau jūlijā vēstīja, ka par informācijas nenodošanu tālāk no dienesta ticis atstādināts policists. 

"Zvani par dažādās vietās Liepājā un citās Latvijas vietās it kā redzēto zēnu pienāca regulāri un daudz. Konkrētā informācija, par kuras nenodošanu atstādināts policists, visticamāk, izmeklēšanas taktiku un rezultātu nebūtu mainījusi, jo policijas rīcībā bija zēnam pazīstamu cilvēku liecība, ka 1. jūlija pēcpusdienā puika redzēts Tosmarē, Spīdolas ielas rajonā, kur cienājies ar saldumiem. Šajā gadījumā būtiski ir tas, ka policists neizpildīja savus tiešos dienesta pienākumus un tas ir principa jautājums," tolaik norādīja Valsts policijas (VP) preses pārstāve Sigita Pildava.

Jāatgādina, ka pērn jūlijā Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu, kurš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1. jūlijā aptuveni plkst.8.30. Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Pazudušais zēns galu galā tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos.

Policija saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu. Šajā lietā policija vērtēs gan mātes, gan kaimiņu un autobusa šofera iespējamo atbildību.

Tāpat tiek veikta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai visi policijas darbinieki ir rīkojušies atbilstoši.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās