foto: Shutterstock
Noskaidrota 2017. gada iekārotākā darba vieta
Sabiedrība
2018. gada 2. marts, 15:09

Noskaidrota 2017. gada iekārotākā darba vieta

LETA

Apkopojot interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" darba ņēmēju aptaujas "TOP darba devējs 2017" rezultātus par aizvadītā gada iekārotāko darba devēju atzīta AS "SEB banka", aģentūru LETA informēja "CV-Online Latvia" pārstāve Krista Roziņa.

Salīdzinot ar 2016.gada rezultātiem, "SEB banka" šogad aptaujā piedzīvojusi kāpumu par 23 vietām.

Vienlaikus par iekārojamāko darbavietu valsts pārvaldē respondentu balsojumā kļuva Latvijas Banka, savukārt titulu "Gada izaugsme", kas tiek piešķirts darba devējam, kas sarakstā pakāpies par visvairāk pozīcijām, šogad saņēma alus darītava AS "Cēsu alus".

Nosakot iekārotākās darbavietas biznesa sektoros, kur balsošanai tika piedāvāti pēc noteiktiem kritērijiem atlasīti uzņēmumi, titulu "TOP darba devējs 2017 Finanšu sektorā" sesto gadu pēc kārtas ieguva AS "Swedbank", bet titulu "TOP darba devējs 2017 Transporta un Loģistikas sektorā" saņēma AS "Air Baltic Corporation". Par "TOP darba devēju 2017 Tirdzniecības sektorā" atzīts degvielas uzpildes staciju tīkls SIA "Circle K Latvia", par "TOP darba devēju 2017 IT un Telekomunikāciju sektorā" - mobilo sakaru operators SIA "Latvijas Mobilais telefons", bet titulu "TOP darba devējs 2017 Ražošanas sektorā" atzīts AS "Latvenergo". Savukārt otro gadu pēc kārtas par visaugstāk novērtētāko darba devēju sabiedriskajā ēdināšanā kļuva AS "Lido".

Vienlaikus aptaujā tika noskaidroti arī iekārojamākie darba devēji reģionos. Kurzemē par iekārojamāko darbadevēju atzīts SIA "Ventspils nafta termināls", Zemgalē par tādu atzīts AS "Dobeles dzirnavnieks", Vidzemē - AS "Cēsu alus", bet Latgalē iekārojamākā darba devēja titulu ieguva AS "Latvijas maiznieks".

"TOP darba devējs" apbalvošanas ceremonija norisinājās piektdien AS "Latvenergo" telpās, kas pērn tika atzīts par gada labāko darba devēju.

"CV-Online Latvia" vadītājs Aivis Brodiņš norādīja, ka aptaujas rezultāti atspoguļo izteiktu tendenci - visvairāk iekārotais darba devējs aizvien biežāk darba ņēmēju vērtējumā ir viņu pašreizējā darbavieta. "Šajā gadā par savu pašreizējo darba devēju ir nobalsojuši vairāk nekā 60%, trīs gadu laikā šim rādītājam pieaugot par 20%," uzsvēra Brodiņš.

Pēc viņa teiktā, lai priekšrocības, ko sniedz atrašanās labāko darba devēju topa augšgalā, varētu izmantot aizvien vairāk uzņēmumu, šogad pirmo reizi katras kategorijas topa trijnieks iegūs īpašos iekārotāko darba devēju zīmogus. "Gadiem ejot, šie zīmogi ir pierādījušies kā vērtība jaunu darbinieku piesaistē un tiek aktīvi izvietoti gan uzņēmumu mājaslapu karjeras sadaļās un darba sludinājumos, gan uzņēmumu birojos, darba telpās un filiālēs," sacīja "CV-Online Latvia" vadītājs.

Pilnīgs "Labāko darba devēju TOP 50" saraksts un komentāri tiks publicēti žurnāla "Kapitāls" marta numurā.

"CV-Online Latvia" aptauju "TOP darba devējs 2017" veica no 2017.gada 12.decembra līdz šā gada 24.janvārim. Aptaujā piedalījās kopumā piedalījās 7000 respondentu no visas Latvijas. Plašāk ar aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties "CV-Online Latvia" mājaslapā.