foto: LETA
Rimšēvičs paskaidro, kur bija tajā vēlajā vakara stundā, kad tika apzagta viņa māja
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
112
2018. gada 27. februāris, 13:54

Rimšēvičs paskaidro, kur bija tajā vēlajā vakara stundā, kad tika apzagta viņa māja

Jauns.lv

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kuru tur aizdomās par korupciju, apgalvo, ka viņa māja apzagta 10 minūšu laikā un, viņaprāt, seifs no mājas otrā stāva nozagts ļoti mērķtiecīgi. 

Kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos

gallery icon
10

Intervijā LTV raidījuma "de facto" žurnālistiem otrdienas pēcpusdienā Rimšēvičs stāstīja, ka viņam nav nekādas perimetra apsardzes vai dežūrējošu cilvēku, vien signalizācija, pēc kuras noskanēšanas 10 minūšu laikā mājā Langstiņos ieradās apsargi. Tieši šajā laika posmā zādzību izdevās paveikt, kas Rimšēvičam šķiet dīvaini.

Vaicāts, kur tovakar bija pats, Rimšēvičs stāstīja, ka filmā, un vien pēc vairāku sekunžu vilcināšanās varēja atbildēt uz jautājumu, kas tā bija par filmu. Rimšēvičs tovakar skatījies filmu "Tumšākā stunda" par leģendāro britu politiķi Vintsonu Čerčilu. Zāle esot bijusi pilna. 

Atgriežoties no filmas, pretī braucis apsargs, kurš informējis par zādzības faktu. 

Uz žurnālistu norādi, ka daudzi to uzskata par inscenējumu, Rimšēvičš sacīja: "Negribu spekulēt, turēt aizdomās, bet ļoti sakritīgi, ļoti tuvi notikumi." Viņš arī norāda, ka nozagtais seifs atradies otrajā stāvā prom no acīm, taču šie cilvēki mērķtiecīgi devušies tur. Viņš arī saka - seifu viens cilvēks nevarētu iznest. 

Kas tajā atradās? Ģimenei svarīgas lietas - albumi, mūzika, videoieraksti, apgalvo Rimšēvičs, bet uz jautājumu, vai šie priekšmeti būtu jātur seifā, atbildējis, ka tas esot drīzāk ugunsseifs. 

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

gallery icon
51

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē apzagta Rimšēviča māja. Policija piektdien plkst.23.49 policija saņēmusi informācija par zādzību no privātmājas. Izbraucot uz notikumu vietu, konstatēts, ka notikusi iekļūšana mājā un no tās nozagtas mantas.

Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš aģentūru LETA iepriekš informēja, ka ir notikusi ielaušanās Rimšēviča privātmājā Langstiņos, tā izdemolēta un nozagtas "daudzas svarīgas lietas". Rimšēvičs minēto saista ar pēdējo nedēļu notikumiem un uzskata, ka tas nav noticis nejauši. "Situācija liecina, ka tā bijusi iepriekš plānota un profesionāli labi organizēta operācija," norādīja Vārpiņš.

Brīdī, kad notikusi ielaušanās, Rimšēvičs neesot bijis mājās. Par notikušo uzreiz esot informēta policija.

Jau vēstīts, ka Rimšēvičs tiek turēts aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par "ABLV Bank" darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un "Norvik" banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar "Trasta komercbanku", ko gan KNAB, gan Rimševiča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

Tikmēr "Norvik bankas" lielākais īpašnieks Grigorijs Guseļņikovs publiski apgalvojis, ka Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis kukuļus no viņa vadītās kredītiestādes.

Rimšēvičs KNAB izmeklētāju aizdomas un Guseļņikova pausto noraida. Tāpat Rimšēvičs paziņojis, ka neatkāpsies no Latvijas Bankas prezidenta amata.