foto: LETA
Lembergs vērsies policijā par draudiem saistībā ar viņa izdoto grāmatu
Ventspils mērs Aivars Lembergs piedalās savas grāmatas "Zagļi Lemberga kurpēs" atvēršanas pasākumā viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija".
Sabiedrība
2018. gada 17. janvāris, 16:30

Lembergs vērsies policijā par draudiem saistībā ar viņa izdoto grāmatu

LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs vērsies Valsts policijā par viņam internetā adresētajiem draudiem, kas saistīti ar nesen izdoto grāmatu "Zagļi Lemberga kurpēs".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ventspils mēra Lemberga grāmatas "Zagļi Lemberga kurpēs" atvēršana

Ventspils mērs Aivars Lembergs šodien viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija" telpās bija sarīkojis grāmatas atvēršanas pasākumu. Lemberga izdotajā grāmatā apkopoti ...

gallery icon
29

Lembergs šodien viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija" telpās bija sarīkojis grāmatas atvēršanas pasākumu.

Pēc samērā kupli apmeklētā pasākuma politiķis aģentūrai LETA teica, ka draudi pirmdienas vakarā bija pausti sociālajā tīklā "twitter", tāpēc viņš vērsies ar iesniegumu pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža.

To, vai policijai sākusi kriminālprocesu, Lembergs skaidri nezinot, taču policija šodien esot apmeklējusi grāmatas atvēršanas pasākumu. Aģentūra LETA pasākumā formās tērptus likumsargus nemanīja, taču pie viesnīcas bija novietots Valsts policijas mikroautobuss.

Valsts policijā aģentūrai LETA komentārus nesniedza.

"Kā to (ierakstu "twitter") saprast, ir grūti komentēt, bet cilvēki jau tādos jautājumos nejoko. Es domāju, ka stāsts nāk no puišiem, kuru fotogrāfijas es šodien demonstrēju. Tie ir Meroni (advokāts Rūdolfs Meroni), Berķis (Ventspils uzņēmēju Olafu Berķi), Juriss (prokurors Juris Juriss), Mežsargs (bijušais prokurors Andis Mežsargs), Sparāns (Satversmes aizsardzības biroja darbinieks Aigars Sparāns)," paziņoja Lembergs.

Nav gan zināms par kuru ierakstu Lembergs vērsies policijā, taču aģentūra LETA pārliecinājās, ka pirmdienas vakarā kāds vīrietis Lembergam sociālajā tīklā veltījis ierakstu: "Aivar, esi gatavs saņemt no manis sūdus sejā! Un tas tiks nofilmēts".

Lembergs šodien grāmatas prezentācijas pasākumā nenoliedza, ka grāmatas pamatmateriālu ir rakstījis viņa advokāts Raimonds Krastiņš, kurš savu uzvārdu uz grāmatas vāka nav gribējis likt. "Grāmatas ievada un beigu daļu es varu uzņemties uz sevis," uzsvēra politiķis.

Lemberga izdotajā grāmatā apkopoti daudzi materiāli, kas saistīti ar šobrīd tiesā esošo krimināllietu, kurā bez Ventspils mēra apsūdzēts viņa dēls un uzņēmējs Ansis Sormulis. Tāpat grāmatā publicēti dažādi mediju materiāli.

Lembergs norāda, ka grāmata plašākā kontekstā ir par tiesu sistēmas darbību un cilvēktiesībām šīs sistēmas ietvaros realizēt savu aizstāvību Latvijā. Šaurākā kontekstā par krimināllietu, kuru žurnālisti vienkāršības labad ir nosaukuši manā vārdā, kas Rīgas apgabaltiesas pirmajā instancē ļoti intensīvi tiek skatīta jau deviņus gadus.

Lembergs apgalvo, ka vērīgs lasītājs, izlasot grāmatu, jutīsies pārsteigts, ieraugot korupcijas iespējas, kas rodas, liekot lietā nedaudz sarežģītākas "shēmas" par kukuļa naudu aploksnē. Bet grāmatā parādīts, kā šīs iespējas izmanto valsts amatpersonas, kurām jārūpējas par likumību.

"Grāmata nedz slavina, nedz nopeļ, nedz attaisno, nedz apsūdz tās centrālo figūru - Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Tajā ir tikai fakti un to bezkaislīga analīze," rakstīts uz grāmatas vāka.

Ventspils mērs šodien paziņoja, ka plāno izdot vēl divas līdzīgas grāmatas. Politiķis aģentūrai LETA teica, ka memuāru rakstīšanai viņam pagaidām nav laika.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās