Rīt meklēs pēc ballītes pazudušo Krišjāni Zvejnieku. Brīvprātīgie izplata svarīgu informāciju dalībniekiem
112
2017. gada 22. decembris, 08:38

Rīt meklēs pēc ballītes pazudušo Krišjāni Zvejnieku. Brīvprātīgie izplata svarīgu informāciju dalībniekiem

Kasjauns.lv

Brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" izplatījusi paziņojumu par pagājušajā nedēļas nogalē pazudušā Krišjāņa Zvejnieka meklēšanas darbiem, kuri norisināsies sestdien, 23. decembrī. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Brīvprātīgie ziņo, ka karstais tālrunis meklēšanas pasākuma dalībnieku jautājumiem un koordinācijai ir 25770017. 

Krišjāņa Zvejnieka meklēšanas pasākumi

Krišjāņa Zvejnieka meklēšanas pasākumi

gallery icon
60

Pulcēšanās vieta vēl tiks precizēta, tomēr tā būs netālu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas. 

Dalībnieku reģistrācija notiks no plkst.10 līdz plkst.10.30, bet no plkst.10.30 līdz plkst.10.50 plānota instruktāža un meklēšanas grupu veidošana. Pats meklēšanas pasākums sāksies plkst.11. 

Paredzams, ka meklēšana ilgs četras līdz sešas stundas, taču, ja kādam vajag doties prom ātrāk, par to iepriekš jāpabrīdina grupas instruktors. 

Brīvprātīgie dalībniekiem iesaka izpētīt apkārtni ar "Google Maps" palīdzību; izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus - vēlams siltus un ūdensnecaurlaidīgus. Brīvprātīgie aicina neaizmirst par cepuri, šalli un cimdiem, kā arī iesaka līdzi paņemt caurspīdīgas aizsargbrilles un lukturus. Ja ir spilgta atstarojošā veste, dalībnieki aicināti ņemt līdzi arī to. 

Meklēšanas organizatori aicina cilvēkus ņemt līdzi uzkodas enerģijai, piemēram, riekstiņus un šokolādi un vismaz puslitra ūdens pudeli. 

Dalībnieki, kuri ir jaunāki par 18 gadiem vai cilvēki alkohola reibumā meklēšanā piedalīties nevar. 

"Biedrība "Bezvests.lv" lūdz katram brīvprātīgajam īpaši rūpīgi izvērtēt savas spējas piedalīties meklēšanā gan fiziski, gan psiholoģiski. Biedrība Bezvests.lv nevar uzņemties atbildību par brīvprātīgajiem un lūdz ievērot drošības tehniku un piesardzību meklēšanas laikā. Tāpat, lūdzam stingri ievērot grupu vadītāju instrukcijas un norādes – iet tikai ķēdē taisni, iepazīties un sekot ķēdē blakus esošām personām, nepamest blakus esošās personas, kategoriski aizliegts ieiet pamestās ēkās (to darīs tikai grupu vadītāji un pastāvīgie brīvprātīgie, ja maršrutā būs pamestas ēkas) vai citos bīstamos objektos, neatdalīties no grupas," uzsver biedrībā.

27 gadus vecais Krišjānis pazuda naktī no piektdienas uz sestdienu pēc ballēšanās Vecrīgā nepārradās mājās, pēc kā viņa sieva, kā arī policija un brīvprātīgie uzsāka meklēšanu. Otrdien tika izplatīts videonovērošanas kameru attēls, kurā redzama kāda cilvēku kompānija, kas apsteidza streipuļojošu vīrieti. 

Krišjānis Zvejnieks pazuda šī gada 15. decembrī, kad ap plkst.7.00 izgāja no savas dzīvesvietas Jaunmārupē un līdz šim brīdim nav atgriezies. Vīrietis pēdējo reizi redzēts Rīgas centra rajonā, izklaides vietā "Ezītis miglā" Jaunielā 35.

Sieva Madara informē, ka vīra telefons ir izlādējies, pēdējā atrašanās vieta, kas ir piefiksēta kartē, bijusi Āgenskalnā pirms Akmens tilta, tieši pretī Nacionālajai bibliotēkai plkst.3.50.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Sākotnējā informācija liecināja, ka Krišjānis Zvejnieks devies uz korporatīvo pasākumu "Džeza klubā" Vecrīgā, Palasta ielā, kuru pametis ap pl.1naktī un devies uz "Ezīti".

"Visiem, kam ir ziņas par pazudušo, lūdzam zvanīt Valsts policijai pa tālruni 110 vai "Bezvests.lv" +371 22 084 084," norāda brīvprātīgie.