foto: LETA
Arī no Valmieras teātra atlaisti vairāki aktieri
Valmieras drāmas teātra direktore Evita Sniedze-Ašeradena (no kreisās) un teātra mākslinieciskā vadītāja Indra Roga.
Kultūra
2017. gada 8. septembris, 10:30

Arī no Valmieras teātra atlaisti vairāki aktieri

Kasjauns.lv

Valmieras Drāmas teātra direktore Evita Ašeradena atklājusi, ka no štata atbrīvoti trīs aktieri un, vēlēdamās šo procesu padarīt "mierīgāku", viņu vārdus nenosauc, tomēr žurnāls "Vakara Ziņas" no atlaistajiem aktieriem ieguvis komentāru par notikušo.

Valmieras Drāmas teātrī nomainījušies vairāki aktieri, šodien raksta izdevums "Vakara Ziņas".  Ar trim aktieriem darba attiecības pārtrauktas, savukārt vietā nākuši pieci jauni aktieri no Kultūras akadēmijas.

Divi no atlaistajiem aktieriem ir Oskars Morozovs un Ģirts Rāviņš.

Ašeradena skaidro, ka vadījusies pēc noslogotības, proti, ja beidzamajā laikā neviens režisors aktierim lomas nav devis, tika izdarīti secinājumi. Pēc tam arī notikušas pārrunas ar aktieriem.

foto: vdt.lv
Ģirts Rāviņš.

Ko par to saka aktieri

Ģirts Rāviņš Valmieras teātrī bija nostrādājis 19 gadus. Par atbrīvošanu no štata viņam jau iepriekš bijusi nojausma, turklāt šāds ekscess bijis jau iepriekš. Viņš atzīst, ka bijis maz nodarbināts aktieris ar lērumu brīvā laika, taču teātrī Rāviņam pateikts, ka atgriešanās vēl ir iespējama. Rāviņš paliek ārštatā. Viņš secina, ka aktieri netiekot atlaisti tādēļ, ka viņus kāds ienīstot, bet gan tālab, lai celtu teātra latiņu, raksta "Vakara Ziņas".

foto: vdt.lv
Oskars Morozovs.

Morozovs striķi galvā nemetīs

Oskaram Morozovam atlaišana bijusi emocionāli smags un negaidīts pavērsiens, taču viņš depresijā negrasoties krist un arī kārties tāpēc neies. Viņš žurnālam atklāj, ka atlaišana notikusi līdzīgi kā Jaunajā Rīgas teātrī  - aktierim piezvana, uzaicina uz tikšanos, kuras laikā seko skarbais paziņojums par pārcelšanu ārštatā.

Morozovs teic, ka jebkurā profesijā strādājošajiem nav tīkami saņemt vārdus "paldies un uzredzēšanos", taču Morozovs darbojas citos projektos, un teātra direktores lēmums drīzāk ir emocionāli smags, nevis ikdienas darbus ietekmējošs. Viņš pret šo lēmumu nav iebildis un tam piekritis bez protestiem.

Vairākos teātros pirms sezonas sākuma aktierus pārceļ ārštatā

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka no Jaunā Rīgas teātra atbrīvoti seši publikas iecienīti aktieri. Teātra direktors lēmumu pieņēma vienpersoniski un todien esot smagi piedzēries. Starp sešiem atlaistajiem aktieriem ir arī kolorītā Iveta Pole, par kuru teātra kritiķe Silvija Radzobe teica, ka "te Hermanis ir kļūdījies".

No JRT atlaistie seši aktieri

Alvis Hermanis: "Tai dienā, kad man to vajadzēja viņiem pateikt, es ļoti stipri piedzēros. Bez šaubām, tas nav viegli..."

gallery icon
6

Tāpat arī Dailes teātra šīs sezonas repertuārā izrādēs vairs nevīd Jāņa Paukštello vārds, savukārt Juris Kalniņš devies pensijā.