Sabiedrība
2017. gada 24. augusts, 22:38

Ne Strīķe, ne Sudraba neatnāk uz "Preses klubu" ar Lembergu un Lato Lapsu

Kasjauns.lv

Noturot tā dēvēto "Tautas sapulci" par oligarhu varas izgaismošanu un likvidēšanu, Jaunās konservatīvās partijas līdere Juta Strīķe ceturtdien izvairījusies no sarunas TV24 tiešraidē tikties ar "galveno ienaidnieku" Aivaru Lembergu. Raidījuma "Preses klubs" tiešraide noritējusi bez viņas.

Ceturtdienas "Preses kluba" raidījumā dalību ņēma par oligarhu sauktais Aivars Lembergs, žurnālists Lato Lapsa un mācītājs Juris Cālītis. 

Kā pārraidē vēstīja vadītājs Aivis Ceriņš, tieši todien uz sarunu tika aicināta gan Juta Strīķe, gan Inguna Sudraba, gan Andrejs Judins, no kuriem pēdējie divi oligarhu skandālu izmeklē parlamentārā līmenī, taču neviens no viņiem nav atradis laiku, lai uz raidījumu aci pret aci ar Lembergu atnāktu.

Par valsts galveno oligarhu dēvētais Lembergs raidījumā pauda, ka nejūtas neko pret valsti noziedzies, taču "arī nekāds svētais neesmu". Ātrumā viņš saskaitījis 9 (!) politiskos spēkus, kas līdz šim cīnījušies pret viņu, jo "ar kaut ko taču jācīnās". Komentējot vakardienas mītiņu - Strīķes un Bordāna partijas organizēto tautas sapulci, kuru apmeklēja daži simti cilvēku -, Ventspils līderis pauda, ka viņš jau nevar aizliegt izvēlēties sevi kā mērķi. "Saujiņa cilvēku runā visas tautas vārdā," sacīja Lembergs. 

Savukārt žurnālists Lato Lapsa sacīja, ka aicinātajiem daudz vienkāršāk esot aiziet "pablēt" publiski nekā atnākt uz raidījumu, kur tiks uzdoti konkrēti jautājumi, kas iepriekš nav saskaņoti. Ar publisku blēšanu Lapsa domājis Jaunās konservatīvās partijas rīkoto sapulci. 

Studijā mācītājs Juris Cālītis, runājot par oligarhu sarunām, sacīja, ka normālā valstī nebūtu jānotiek "vienpusīgai, ēdelīgai" pārņemšanai, bet vainojamas ir visas mazās valsts instances, kuras arī tiek vadītas no ieinteresēto puses.

Mācītājs Cālītis ar Lembergu studijā sirsnīgi sarokojās, secinot, ka abi nu jau kādu laiku ir pensionāru statusā.

Kasjauns.lv vakara gaitā neizdevās iegūt skaidrojumu no Jutas Strīķes, kāpēc viņa neatsaucās aicinājumam tiešraidē diskutēt ar studijā aicinātajiem viesiem.

Tautas sapulcē Rātslaukumā ierodas vairāki simti cilvēku

Jaunās Konservatīvas partijas (JKP) organizēto "Tautas sapulci" Rātslaukumā trešdienas vakarā apmeklēja vairāk nekā 400 cilvēku. Pasākuma sākumā klātesošie vienojās himnas ...

gallery icon
38