KNAB tagad pēta oligarhu sarunas; Dūklavs sadarbojas
foto: LETA
Zemkopības ministrs sadarbojas ar KNAB, televīzijā LNT sacīja biroja priekšnieks Straume.
Sabiedrība

KNAB tagad pēta oligarhu sarunas; Dūklavs sadarbojas

Kasjauns.lv/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim izvērtējis ceturto daļu no žurnāla "Ir" publikācijām par tā dēvētās "oligarhu lietas" sarunām, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja biroja priekšnieks Jēkabs Straume.

KNAB tagad pēta oligarhu sarunas; Dūklavs sadarboj...

Sākotnēji tika izveidota darba grupa četru cilvēku sastāvā, tomēr pēc pāris nedēļām tika ziņots, ka ar to ir par maz. Aizvadītajā nedēļā tika pieņemts lēmums piesaistīt vēl vienu izmeklētāju, skaidroja KNAB priekšnieks.

Jau vēstīts, ka KNAB izvērtēs žurnāla "Ir" publikācijas par tā dēvētās oligarhu lietas sarunām un tad lems par turpmāko rīcību, iepriekš pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

KNAB gan nekomentēja, vai žurnālā publicētās sarunas ir autentiskas.

Oligarhu lietu uzraugošais prokurors Māris Leja iepriekš teica, ka ir iepazinies ar visām žurnāla "Ir" publikācijām un tajā atspoguļotajām sarunām, taču viņš nevarot skaidri un precīzi apgalvot, ka šīs sarunas ir autentiskas lietā esošajiem materiāliem. Tam būtu nepieciešama speciāla pārbaude.

Leja, uzraugot oligarhu lietu, ir vairākkārt lasījis noklausīto viņam pieejamo sarunu apkopojumu, taču viņam nav atmiņā palicis, ka tajās figurētu tādas personas kā Dūklavs, bijušais bankas "Parex" īpašnieks Valērijs Kargins un Lauris Dripe. "Pārskatot manā rīcībā esošo sarunu apkopojumu es neatradu, ka šīs personas figurētu lietā esošajās sarunās, taču arī šeit skaidrai atbildei būtu nepieciešama speciāla pārbaude," norādīja prokurors.

Ministrs Dūklavs sadarbojas ar KNAB

Jānis Dūklavs sadarbojas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju pārbaudē par, iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā, sacīja Jēkabs Straume.

Straume atgādināja, ka KNAB ir sācis resorisko pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju, ka, iespējams, valsts amatpersonas deklarācijās nav uzrādīts īpašums Rīgas brīvostas teritorijā.

Pārbaudes laikā ir notikusi sadarbība ar Valsts ieņēmumu dienestu, kā arī KNAB informācijas sniegšanai ieradušās atsevišķas personas, teica Straume. "Dūklava kungs bija birojā, sniedza informāciju un atbildēja uz jautājumiem," viņš atzina.

Pārbaude varētu noslēgties tuvāko divu nedēļu laikā.