foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Ķuzis: "Meklējot Ivanu, zaudējām laikam!" Tikšot izskatīta gan vecāku, gan citu iesaistīto atbildība
Sabiedrība
2017. gada 12. jūlijs, 18:04

Ķuzis: "Meklējot Ivanu, zaudējām laikam!" Tikšot izskatīta gan vecāku, gan citu iesaistīto atbildība

Kasjauns.lv

Valsts policija speciālā preses konferencē trešdien, 12. jūlijā, informēja par Liepājā pazudušā Ivana Berladina meklēšanas darbiem un atbildēja uz līdz šim nenoskaidrotiem žurnālistu jautājumiem, saistībā ar zēna pazušanu. 

Kā Dubeņu mežā mazo Ivanu meklēja

Organizācija Bezvēsts.lv publiskojusi fotogaleriju, kā mazais Ivans Berladins tika meklēts mežā Dubeņos, kur zēnu arī atrada - diemžēl mirušu.

gallery icon
33

Preses konferencē Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis atzina, ka šoreiz policija zaudēja laikam. Mazo Ivanu atrast izdevās, taču par vēlu. Ķuzis neslēpa, ka pie normālas atbildības par bērnu, šāda iznākuma nebūtu. “Faktiski, bērns bija pamests. Viņš dzīvoja viens un nomira viens,” preses konferencē neslēpa Ķuzis. 

Desmit dienu laikā piecus gadus vecā Ivana Berladina meklēšanā iesaistījās tūkstošiem cilvēku, tostarp policisti, bruņoto spēku karavīri, brīvprātīgie, sabiedriskās organizācijas. Praktiski ikviens centās iesaistīties, lai jebkādā veidā atrastu zēnu dzīvu. 

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva preses konferencē atgādināja par Ivana Berladina meklēšanas gaitu. Āva uzsvēra, ka zēna meklēšana sākusies uzreiz, brīdī, kad policijā tika saņemts iesniegums, ka zēns pazudis.

Tikušas pārmeklētas visas iespējamās zēna atrašanās vietas, un pēc diennakts izvirzītas trīs versijas tam, kas ar mazo puiku varēja būt noticis – Ivans apmaldījies, noticis nelaimes gadījums, vai pret zēnu vērsts noziegums. 

Āva atklāj, ka zēna meklēšanas gaitā policija iejutusies maza bērna ādā, lai izprastu, kā domā piecus gadus vecs bērns. Pagaidām viena no versijām, ka zēns negaisa laikā ieskrējis mežā, lai paslēptos. Arī psihologi izvirzījuši versijas, kāpēc zēns rīkojies tieši tā. Zēns, izkāpjot no autobusa, apjuka, jo nepazina redzēto vietu, tāpēc, iespējams, nolēma doties autobusa braukšanas virzienā, domādams, ka tā tiks līdz pareizajai pieturai – mājām. 

Šobrīd viss liecinot, ka pareiza bijusi policijas iepriekš izvirzītā versija, ka bērns apmaldījies, ieskrējis mežā un nosalis. Taču, tiks veiktas ekspertīzes, lai gūtu pilnīgu apstiprinājumu. 

Kopumā lietā aptaujāti vairāki simti cilvēku. Āva neslēpj, ka kriminālprocess turpināsies, kamēr notikušajam tiks rasts loģisks iznākums. Tikšot izskatīta gan autobusa šoferu, vecāku, kaimiņu, gan citu iesaistīto personu atbildība. 

Jau vēstīts, ka Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu, kurš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā aptuveni plkst.8.30. Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Vakar vakarā pazudušais zēns tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos. 

11. jūlija vakars pie Ivana Berladina dzīvesvietas Liepājā

Pieminot mirušo puisēnu, pie viņa dzīvesvietas pulcējas cilvēki, noliekot svecītes.

gallery icon
7

Katedrālē Karostā cilvēki klusu piemin mirušo Ivanu

Trešdien Karostas Svētā Nikolaja jūras katedrālē notika aizlūgums par piecus gadus veco Ivanu Berladinu.

gallery icon
9

Liepājā pazudušā zēna meklēšana

Pirmdien, 3. jūlijā, brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" iesaistījās piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanā. Pazudušais puisēns pagaidām vēl nav atrasts, un viņa meklēšana ...

gallery icon
156