foto: Bezvests.lv
Nedēļa, kopš pazudis Ivans. Policijas lūgums: esiet vērīgi!
Policijai svarīga katra nianse. Pat tāda, kas šķiet nebūtiska.
112
2017. gada 8. jūlijs, 14:41

Nedēļa, kopš pazudis Ivans. Policijas lūgums: esiet vērīgi!

Kasjauns.lv

Valsts policija atkal vērsusies ar lūgumu aicinājumu pie iedzīvotājiem, lūdzot viņus būt vērīgiem. 

Liepājā pazudušā zēna meklēšana

Pirmdien, 3. jūlijā, brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" iesaistījās piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanā. Pazudušais puisēns pagaidām vēl nav atrasts, un viņa meklēšana ...

gallery icon

"Redzot zēnu, kurš pārvietojas viens bez pieaugušo klātbūtnes un kurš pēc pazīmēm jums atgādina bezvēsts pazudušo Ivanu – pievērsiet uzmanību, vai gadījumā bērns nav apmaldījies, kā arī apvaicājieties, kur ir viņa vecāki. Ja rodas kaut mazākās šaubas, informējiet par to policiju un līdz tās ierašanās brīdim palieciet bērna tuvumā," portālu Kasjauns.lv informēja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova. 

Lai arī zēna pazušanas lietas izmeklēšanā Valsts policijai šobrīd ir divas galvenās versijas - ar viņu noticis nelaimes gadījums vai arī puika kļuvis par nozieguma upuri, netiek izslēgtas vēl citas versijas, piemēram, ka puika ar sabiedrisko transportu varēja aizbraukt uz citu Latvijas vietu. "Tāpēc aicinām iedzīviotājus būt vērīgiem," saka policisti.

Likumsargi paskaidro, ka piektdien saņēma vairākus telefona zvanus no iedzīvotājiem par to, ka uz ielas, sabiedriskajā transportā un citviet ir redzēti zēni, kuri pēc pazīmēm varētu būt bezvēsts pazudušais Ivans Berladins. 

"Diemžēl, šīs personas par redzēto nereti ziņojušas policijai daudz vēlāk, nevis brīdī, kad redzējušas bērnu," saka policijā. 

"Aizvien aicinām informēt Valsts policiju par situācijām, kuras saistībā ar Ivana pazušanu, šķitušas dīvainas, pat, ja sākotnēji tām nav tikusi piešķirta nozīme, to nododot telefoniski, zvanot pa tālruņa numuru 116000 vai rakstot e-pastā puikaliepaja@iem.gov.lv. Šī informācija policijai ir ļoti būtiska izmeklēšanā," atgādina likumsargi.

Valsts policija, strādājot bezvēsts pazudušā Ivana meklēšanas lietā, pārbauda jebkuru iedzīvotāju sniegto informāciju un vietas, kur redzēts bērns, kurš pēc iedzīvotāju teiktā varētu būt pazudušais zēns. Tiek pārbaudīta gan informāciju par zēna gaitām pazušanas dienā – gan elektroniski saņemtus video un foto, gan arī  telefoniski saņemtu informāciju arī par šodien manītiem bērniem visā Latvijā, kuri pēc pazīmēm atgādina Ivanu.

Visi iesaistītie dienesti turpina aktīvi strādāt bezvēsts pazudušā zēna meklēšanā. Šodien piesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters, ar kuru tiks pārmeklēta Liepājas teritorija un tās apkārtne.