foto: Valsts policija
Policija lūdz armiju iesaistīt vēl lielākus spēkus Ivana meklēšanā
Ivans Berladins
112
2017. gada 7. jūlijs, 15:46

Policija lūdz armiju iesaistīt vēl lielākus spēkus Ivana meklēšanā

Kasjauns.lv

Sākot no piektdienas, 7. jūlija, pēc Valsts policijas lūguma Liepājā pazudušā zēna meklēšanā iesaistīti vēl lielāki Nacionālo bruņoto spēku resursi, portālu Kasjauns.lv informēja Aizsardzības ministrijā (AM). 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Liepājā pazudušā zēna meklēšana

Pirmdien, 3. jūlijā, brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" iesaistījās piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanā. Pazudušais puisēns pagaidām vēl nav atrasts, un viņa meklēšana ...

gallery icon
156

AM Militāri publisko attiecību departamenta kapteine Bandra Brāle informē: "Meklēšanas darbu koordinēšanai un vadībai, ņemot vērā ģeogrāfisko izvietojumu, Jūras spēku mācību centrā izvietots Operācijas vadības centrs, kuru vada Valsts policija. Meklēšanas darbos šobrīd iesaistīti vairāk nekā 80 karavīru un zemessargu no Zemessardzes 4.brigādes, Mācību vadības pavēlniecības, Nodrošinājuma pavēlniecības un Jūras spēkiem."

Līdz šim pēc Valsts policijas pieprasījuma atbalstu zēna meklēšanas darbos sniegusi Zemessardzes 4. brigāde, 2. jūlijā iesaistot 39 zemessargus un karavīrus; 3. jūlijā – 69 zemessargus un karavīrus, savukārt 4. jūlijā - 31 zemessargu un karavīru. 

4. jūlijā meklēšanas darbos tika iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters Mi-17. Savukārt 5. jūlijā zēna meklēšanā iesaistījās seši Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras Ūdenslīdēju komandas ūdenslīdēji, pārmeklējot ūdenskrātuves Šķēdes pusē, kā arī 12 zemessargi un karavīri no Zemessardzes 44. kājnieku bataljona.    

Kārtību, kādā Nacionālo bruņoto spēku resursi tiek iesaistīti pazudušu personu meklēšanas darbos, nosaka 2010. gada 5. oktobrī apstiprinātie Ministru kabineta noteikumi Nr.946 "Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos, kā arī neatliekamos ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos."

Policijai, meklējot Ivanu, svarīgs katrs sīkums 

Valsts policija atkārtoti uzsver, ka šobrīd ir ļoti nepieciešama iedzīvotāju iesaiste tieši informācijas sniegšanā par zēna pazušanas apstākļiem un par cilvēkiem, kuri varētu būt ar to saistīti. 

Paziņojumā sabiedrībai policijā saka: "Lūdzam iedzīvotājus informēt Valsts policiju arī par situācijām, kuras šajā laikā, saistībā ar zēna pazušanu, šķitušas dīvainas, pat, ja sākotnēji tām nav tikusi piešķirta nozīme. Iespējams, ka kopējā izmeklēšanas ainā, tieši šķietami nenozīmīgs sīkums var būt izšķirīgs."

"Sniedzot šādu informāciju, ir vienīgais veids, kādā šobrīd sabiedrība var iesaistīties un palīdzēt policijai zēna meklēšanā. Informāciju aicinām sniegt tikai mūsu iepriekš norādītajos kanālos: e-pastā puikaliepaja@iem.gov.lv vai tālruņa numuram 116000," norāda likumsargi. 

Valsts policija īpaši uzsver, ka tikai šie ir oficiālie informācijas kanāli, caur kuriem policija saņems visu tajā sūtīto informāciju. "Jebkādi citi, šeit neminēti kanāli nav oficiāli un tajos sniegtā informācija nenonāk Valsts policijas rīcībā un pazūd nebūtībā. Valsts policija šos kanālus monitorē nepārtraukti 24 stundas diennaktī un ir gatava uz to reaģēt visu cauru diennakti. Atgādinām, ka Valsts policijai ļoti būtiski ir saprast zēna dienas gaitas, tāpēc nozīmīga var būt jebkura iedzīvotāju sniegtā informācija," saka policisti. 

Policijā atgādina, ka visi citi aicinājumi brīvprātīgajiem turpināt Ivana meklēšanu fiziski pārmeklējot apkārtni nav saistīti ar policiju un oficiālo meklēšanu, kā arī ir uzskatāmi par cilvēku maldināšanu. 

"Patlaban oficiālu meklēšanu, fiziski pārmeklējot Liepāju un tās apkārtni, veic Valsts policijas, Liepājas pilsētas pašvaldības policijas un Nacionālo bruņoto spēku amatpersonas, līdz ar ko aicinām liepājniekus būt saprotošiem un nodrošināt iespēju dienestiem piekļūt ne tikai teritorijām, kuras ir slēgtas, bet arī uzņēmumu un privātīpašumu teritorijām," saka policisti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Ja kāds apzinās, ka tieši vai netieši saistīts ar bērna pazušanu, lūgums sazināties ar Valsts policiju. Agrāk vai vēlāk policija tāpat nonāks līdz patiesībai," saka Valsts policijā.  

Divas galvenās versijas


Zēna pazušanas lietas izmeklēšanā policijai šobrīd ir divas galvenās versijas – ar zēnu ir noticis nelaimes gadījums vai arī viņš kļuvis par apzināta vai neapzināta nozieguma upuri, tādēļ jau kopš vakardienas Ivana meklēšanas pasākumi tiek veikti taktiski pavisam citā līmenī. Iesaistīti arī Kriminālizmeklēšnas pārvaldes Slepkavību izmeklēšanas nodaļas darbinieki.

Izmeklēšanai ir informācija, ka zēns no rīta ap astoņiem Tosmarē iesēdās maršruta autobusā un aizbrauca Karostas virzienā. Bet pēc 20 minūtēm ar pilsētas maršruta mikroautobusu aizbrauca centra virzienā līdz Kuršu laukumam. Šobrīd izmeklēšanā oficiāli apstiprinātā informācija par pēdējo reizi, kad Ivans redzēts dzīvs ir sestdienā,  1. jūlijā, četros pēcpusdienā Spīdolas ielas rajonā, Liepājā.  

Ivans bija ģērbts zilā jakā ar galvā uzvilktu kapuci un baltu zīmējumu jakas priekšpusē. Kājās bijušas tumšas krāsas sporta bikses un basas kājas apautas sandalēs. Zem jakas iespējams sarkans krekliņš ar  Makvīna zīmējumu priekšpusē.  

Policijai ļoti svarīgi iegūt informāciju par pārējām bērna dienas gaitām.