foto: Bezvests.lv
"Bezvests.lv" vadītājs: "Nav nekādu pavedienu. Mēs nevaram vienkārši izlikties, ka meklējam..."
Skrejlapiņas ar Ivana fotogrāfiju.
112
2017. gada 4. jūlijs, 20:00

"Bezvests.lv" vadītājs: "Nav nekādu pavedienu. Mēs nevaram vienkārši izlikties, ka meklējam..."

Kasjauns.lv

Brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" vēl pirms Valsts policijas izplatītā paziņojuma, ka otrdienas vakarā notikusī tikšanās ar brīvprātīgajiem ir pēdējā un tiks mainīta mazā Ivana pazušanas izmeklēšanas taktika, norādīja - šobrīd nav nekādu pavedienu un organizācija ietur pauzi. 

Liepājā pazudušā zēna meklēšana

Pirmdien, 3. jūlijā, brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" iesaistījās piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanā. Pazudušais puisēns pagaidām vēl nav atrasts, un viņa meklēšana ...

gallery icon

Ivana Berladina meklēšanu koordinē Valsts policija, un organizācija pēc likumsargu lūguma rūpīgi pārbaudīja visu Liepājas apkārtni. "Mūsu grupu vadītāji izdarīja visu, kas no viņiem bija atkarīgs, vadāja pa mežu un pilsētu milzīgu skaitu cilvēku, kuri vēlējās palīdzēt meklēt mazo puisēnu. Bet šobrīd situācija ir tāda, ka nav nekādu pavedienu. Kur vēl meklēt - mēs nezinām, visas iespējamās vietas un aizdomīgie apgabali ir rūpīgi pārbaudīti. Mēs nevaram vienkārši izlikties, ka meklējam," saka organizācijas vadītājs Aleksandrs Faminskis. 

"Bezvests.lv" pieņēma lēmumu, ka pārtrauc Ivana meklēšanas darbus Liepājā. 

"Tiklīdz Valsts policija lūgs mums palīdzību pārbaudīt kādu konkrētu apgabalu, mēs nekavējoties reaģēsim. Pagaidām mums tikai raksta un zvana ekstrasensi, kā arī agresīvi noskaņoti cilvēki, kuri aicina uzlauzt pagrabus un bēniņus. Mēs esam kategoriski pret haosu un anarhiju un šobrīd ieturam pauzi," sacīja "Bezvests.lv".

Policija maina taktiku

 

Šobrīd jau vairākas reizes pārmeklēta Liepājas pilsēta un tās apkārtne un, analizējot situāciju, likumsargi nolēmuši mainīt lietas izmeklēšanas taktiku, pavēstīja Valsts policijā. 

"Līdz šim Valsts policija ir strādājusi ar dažādām metodēm, tostarp slēptajām. Aktīvā izmeklēšana ir norisinājusies jau no iesnieguma saņemšanas brīža," saka policijā. 

"Vēlamies teikt lielu paldies iedzīvotājiem, kuri ir iesaistījušies meklēšanas pasākumos, nepārtraukti komunicējot ar Valsts policiju!" - saka likumsargi. 

"Ja šovakar meklēšanas pasākumi kooperatīvā nedos rezultātu, pāriesim uz atkārtotu ūdenstilpņu un purvu pārmeklēšanu, kur ir nepieciešama tehnika un īpaši apmācīti cilvēki, līdz ar to brīvprātīgie šajā posmā policijai palīdzēt nevar. Sakarā ar to, tikšanās tiks atceltas arī posteņa vietā, jo brīvprātīgie savu ieguldījumu ir devuši, par ko liels paldies," paziņo policijā. 

Izmeklēšana, kā saka likumsargi, šobrīd turpinās ar policijas metodēm.

Kā zināms, zēna meklēšanā iesaistījusies teju vai visa valsts - brīvprātīgo skaits arvien pieaug un cilvēki pat Rīgā izlīmē skrejlapas ar zēna fotogrāfiju. 

5 gadus vecais Ivans Berladins pazudis jau kopš sestdienas rīta. 

Šo trīs dienu laikā izskanējušas neskaitāmas versijas, sniegti neskaitāmi pavedieni un informācija, taču nevienas no ziņām nav apstiprinājušās.