foto: Valsts policija
Liepājā pazudušā Ivana meklēšanā iesaistījušies ap 2 500 cilvēku;  zēna ģimene kopš maija bijusi Sociālā dienesta redzeslokā
Liepājā pazudušais piecus gadus vecais Ivans Berladins
Sabiedrība
2017. gada 3. jūlijs, 11:44

Liepājā pazudušā Ivana meklēšanā iesaistījušies ap 2 500 cilvēku; zēna ģimene kopš maija bijusi Sociālā dienesta redzeslokā

LETA

Liepājā sestdien pazudušā zēna meklēšanā iesaistījušies aptuveni 2 500 cilvēku, savukārt policija norāda uz vēl vienu bērna identificējošu pazīmi - viņam zem acs varētu būt zilums, pastāstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turpinās aktīvi meklēšanas darbi, taču pagaidām tie nav rezultējušies panākumiem. Meklēšanā iesaistījušies policisti, armijas pārstāvji un brīvprātīgie. Precīzu meklētāju skaitu gan neesot iespējams pateikt, jo viena daļa meklētāju devusies atpūsties, bet viņu vietā atkal pievienojušies jauni.

Brīvprātīgie, kuri vēlas iesaistīties bērna meklēšanā, var vērsties Liepājas policijas iecirknī Bāriņu ielā 3, pie ieejas nospiežot zvana pogu, vai zvanot 110.

Meklēšanas darbi notiek pilnīgi visā Liepājā. Tāpat pārbaudīti pilsētas sabiedriskā transportā esošo videonovērošanas kameru ieraksti, taču bez rezultātiem.

Signāli no cilvēkiem, kas it kā redzējuši zēnu, saņemti no dažādām pilsētas vietām. Tas varētu liecināt, ka bērns ir kustībā. Vakar puika it kā redzēts pilsētas centrā, bet šobrīd tiek pārbaudīta informācija par kādu veikalu Karostā.

Policija arī precizējusi pazudušā identificējošās pazīmes, proti, puika ir nevis 128 centimetrus, bet 120 centimetrus garš. Tāpat zēnam varētu būt zilums zem acs.

Zēna ģimene kopš maija beigām bijusi vietējā Sociālā dienesta redzeslokā, informēja dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Plašāk par to, kāds bija iemesls sadarbībai ar Sociālo dienestu un, vai ģimene saņēma kādus pakalpojumus, Jākobsone nekomentēja. Netiek atklāts arī, vai ģimenē ir citi bērni.

Sociālais dienests ir iesaistīties situācijas skaidrošanā par zēna pazušanu, tāpat tiek izvērtēts, vai zēna ģimenes locekļiem nav nepieciešama psihologa palīdzība.

Savukārt Liepājas bāriņtiesas redzeslokā ģimene nav nonākusi.

Jau ziņots, ka vakar Valsts policijā saņemts iesniegums par to, ka sestdien ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Zēnam ir vidējas miesas uzbūves, viņam ir īsi, gaiši mati, zilas acis. Viņam mugurā bija krekls ar uzrakstu - zaļš vai oranžs, zila adīta jaka ar rāvējslēdzi un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā. Zēns sarunājas krievu valodā.
Valsts policijas rīcībā ir informācija, ka sestdien ap plkst.10 kāds iedzīvotājs manījis zēnu ar līdzīgām pazīmēm autobusa pieturā, līdz ar to, ļoti iespējams, ka zēns var atrasties arī kaut kur pilsētas centrā. Valsts policija lūdz iedzīvotājus pievērst uzmanību bērnu rotaļu laukiem, veikaliem un jebkurām citām vietām, kurās bērni varētu uzturēties.

Ņemot vērā, ka bērns, visticamāk, ir kustībā, policija aicina katru Liepājas iedzīvotāju rūpīgi apsekot ja ne tālākas teritorijas, tad vismaz savu māju apkārtni - tādējādi kopīgiem spēkiem apsekojot iespējami plašāku teritoriju. Tāpat Liepājas iedzīvotāji tiek aicināti pievērst uzmanību vecākiem ar bērniem - ar ko bērni spēlējas rotaļu laukumos un ar ko runā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ja kādam ir informācija par zēna iespējamām uzturēšanās vietām, policija par to lūdz informēt, zvanot uz tālruņa numuru 110.