Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Olaines novads svin dzimšanas dienu
foto: Mārtiņš Ziders
Olaines novada dzimšanas diena aizvadīta godam.
Novadu ziņas

Olaines novads svin dzimšanas dienu

Karlīna Timofejeva

Ar bērnu rotaļu pilsētiņas atklāšanu, inline hokeja un strītbola turnīriem, vērienīgu svētku gājienu, iespaidīgu salūtu un koncertiem Olaines novads nosvinējis savu dzimšanas dienu.

Olaines novads svin dzimšanas dienu...

Prieks un līksme bērnu, kā arī viņu vecāku acīs, dažādas sporta nodarbes un muzikālās izpausmes, padarīta darba izjūta organizatoru sirdīs – tā vienā teikumā varētu raksturot pagājušās nedēļas nogalē notikušos Olaines novada svētkus. Pasākumu programma sākās jau sestdienas rītā, kad Olaines Bezvainīgās Jaunavas Marijas Romas katoļu baznīcā dievkalpojumu novadīja arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Atklāj bērnu rotaļu pilsētiņu

Jau pulksten 10 no rīta notika pasākums, kuru olainieši gaidīja gana ilgu laiku. Jā, tiešām tas ir noticis, un novada bērniem un jauniešiem nu ir milzīgs prieks, ka Olaines Mežaparkā tika atklāta lielākā bērnu rotaļu pilsētiņa Pierīgā. Tur tiešām ir viss, ko bērnu sirds un dvēsele var vēlēties.

Pilsētiņā Kasjauns.lv sastapa aktīva dzīvesveida piekritēju, sporta studijas īpašnieci un fitnesa treneri Ilzi Mazuri, kas uz svinīgo atklāšanas pasākumu bija ieradusies kopā ar ģimeni – vīru un dēliem Kristeru un Tomu. „Milzīgs prieks, ka manā dzimtajā pilsētā tiek domāts par ģimenēm un infrastruktūra attīstīta tā, lai ģimenes šeit justos labi. Esam paspējuši iepazīt arī šo jaunatklāto pilsētiņu bērniem, te ir interesanti dažāda vecuma bērniem un jauniešiem. Pilsētiņa ir unikāla, bērni jau tagad ir sajūsmā. Mani iepriecina laukuma jaunais, modernais segums, jo tas piemērots arī pavisam maziem bērniem, kuri vēl tikai rāpo. Tāpat var redzēt, ka pilsētiņa pieskaņota Mežaparka videi un stilam,” teica divu bērnu māmiņa Ilze.

Slidotavā sacenšas inline hokejisti

Olaines slidotava jau ilgāku laiku ir viena no vietām, kur vienmēr pulcējas dažādu paaudžu sporta mīļotāji, un novada svētku ietvaros te norisinājās gadskārtējais inline hokeja (uz skrituļslidām) mini turnīrs. Latvijas inline hokeja centra un slidotavas vadītājs Andris Antoņevičs, sastapts notikumu vietā, atklāja, ka Olainē notiek arī Latvijas čempionāts inline hokejā, jo mūsu valstī šāda veida laukumu ir ļoti maz.
„Jau vairākus gadus svētku reizē slidotavā tiek aizvadīts īpašs skrituļslidošanas hokeja turnīrs, kurā piedalās četras amatieru un četras augstākās līgas komandas. Arī šogad pilsētas svētki nav iedomājami bez šā turnīra,” stāstīja slidotavas vadītājs. Viņš atzina, ka olainieši ir iecienījuši šo sporta veidu. „Jaunajai paaudzei Olainē par garlaicību nav jāsūdzas, jo slidotava ir pieejama ne tikai sportistiem, bet arī ģimenēm ar bērniem. Nāc un skrituļo. Pamatprasmes slidotavā iemāca treneris,” bilda Antoņevičs.

Ar koncertu priecē rīdzinieki

Svētku vakarā ar fantastisku koncertu Olaines Mežaparka estrādē uzstājās grupa Astro’n’out un Goran Gora, īstajā vārdā Jānis Holšteins-Upmanis. Astro’n’out soliste Māra Upmane-Holšteine Kasjauns.lv atzina, ka Olaine ir stipru un aktīvu jauniešu pilsēta. „Priecājos te uzstāties un novērtēju iespēju mazliet vairāk iepazīt šo Rīgas piepilsētu. Pavadot daļu dienas Olainē, sajutu, ka te tiek domāts par pasākumu organizēšanu, rūpējas, kā pavadīt atpūtas brīžus.”

Savukārt Jānis piebilda: „Olainei ir sava, no pārējiem novadiem atšķirīga aura. Ar to domāju, ka te vienmēr pamanās ar kaut ko pārsteigt, jo olainieši visam cenšas pieiet radoši un pārsteigt. Viņi iet pret straumi un izdomā daudzas lietas citādi: te nedzīvo pēc vispār pieņemtiem šabloniem, bet mēģina būt paši – olainieši.”