2009. gada 4. marts, 20:43

Maijā pēc atkalapvienošanās pirmo reizi Latvijā koncertēs amerikāņu grupa "Limp Bizkit"

Jauns.lv

Rīga, 4.marts, LETA. Šā gada 20.maijā "Arēnā Rīga" uzstāsies amerikāņu grupa "Limp Bizkit", kas apvienojusies savā oriģinālajā sastāvā pirmo reizi pēdējo astoņu gadu laikā un šā gada vasarā savu pirmo koncertu sniegs Rīgā, aģentūru LETA informēja koncertaģentūras "Positivus Music" pārstāve Dace Baltābola.

"Limp Bizkit" koncerts Latvijā būs pirmais no grupas visaptverošās pasaules koncerttūres šoviem.

Grupa šovasar uzstāsies arī pasaules nozīmīgākajos mūzikas festivālos.

Pirms diviem gadiem "Limp Bizkit" dalībnieks, Rīgā dzimušais dīdžejs "Lethal", ar lielisku uzstāšanos viesojās "Positivus festivālā". Šoreiz dīdžejs "Lethal" atgriezīsies savā dzimtajā pilsētā Rīgā kopā ar ilggadīgajiem līdzgaitniekiem - Fredu Dērstu, Vesu Borlandu, Semu Riversu un Džonu Oto.

Grupas līderi Dērsts un Borlands ir spējuši pārvarēt ieilgušās domstarpības un pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriežas ar pasaules koncertturneju un jaunu albumu, informēja Baltābola.

Grupu "Limp Bizkit" 1995.gadā Floridā izveidoja dziedātājs Freds Dērsts, ģitārists Vess Borlands, basģitārists Sems Riverss un bundzinieks Džons Oto. Drīz viņiem pievienojās emigrants no Latvijas - dīdžejs Leors Dimants ar skatuves vārdu dīdžejs "Lethal".

Apvienojot rokmūziku un hiphopu, "Limp Bizkit" kļuva par nu-metal pionieriem un 2000.gadā izdeva savu albumu "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water".

Kā jau slavenām grupām gadās, pēc dažiem gadiem "Limp Bizkit" dalībnieku vidū radās nesaskaņas. Vispirms grupu pameta Borlands, pēc tam dīdžejs "Lethal". Mūziķu domstarpības vairākus gadus bija mediju uzmanības centrā, bet grupas fani tikmēr turpināja atbalstīt savus elkus.

Šogad Borlands ir pametis ģitārista vietu Merilina Mensona pavadošajā grupā un dīdžejs "Lethal" atstājis producenta krēslu savā ierakstu studijā, lai dotos "Limp Bizkit" turnejā un no jauna spēlētu saviem faniem hitus "My Generation", "Re-Arranged" un daudzus citus.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz koncertu mājaslapas "www.positivus.com" reģistrētajiem lietotājiem būs pieejamas no 9.marta. Publiskā biļešu tirdzniecība sāksies 11.martā plkst.10 "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā. Pirmo 1000 stāvvietu biļešu cena būs 15 lati, bet vēlāk biļešu cena būs 19 lati un 24 lati. Sēdvietu cenas būs 24 lati un 34 lati.

Interesentiem būs pieejams arī biļešu komplekts - "Positivus festivāla" divu dienu biļete un "Limp Bizkit" koncerta stāvvieta, kas maksās 40 latus.