2009. gada 22. aprīlis, 15:33

precizēta - Maija beigās Liepājā un Ventspilī viesosies akrobātu trupa "XY" no Francijas

Jauns.lv

(Informācijas avots pēdējā rindkopā precizē biļešu tirdzniecības vietu Ventspilī.)

Rīga, 22.apr., LETA. Maija beigās Liepājā un Ventspilī viesosies akrobātu trupa "XY" no Francijas ar jaunā cirka izrādi "Pacel mani!", aģentūru LETA informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Gundega Laiviņa.

Ventspilī kompānijas viesizrādes ir iekļautas atjaunotā teātra nama "Jūras vārti" atklāšanas programmā, bet Liepājā tā simboliski piesaka pilsētas ieceri nākotnē kļūt par Baltijas jaunā cirka centru.

Kompānijā "XY" darbojas seši vadošie Francijas akrobāti, kas apbur ar lielisku horeogrāfiju un tehniku. Izrādē "Pacel mani" akrobāti veic elpu aizraujošus lēcienus un met kūleņus, būvē piramīdas un torņus, pārsteidz ar neticamu plastiku un līdzsvara izjūtu. Izrādē, kas stāsta par ceļošanu un satikšanos, stāstus uzbur nevis vārdi, bet akrobātu ķermeņi un kustības, pāris vecu čemodānu, trīs ozolkoka dēļi un brīnišķīga gaismu partitūra, stāstīja Laiviņa.

"XY" pārstāv jaunā cirka virzienu, kas ir radies Francijā un atšķirībā no tradicionālā cirka neizmanto dresētus dzīvniekus, un atsevišķu numuru demonstrēšanas vietā veido izrādes, kas apvieno cirka, mūzikas, teātra un dejas elementus.

Izrādes Ventspils teātra namā "Jūras vārti" notiks 23.maijā un 24.maijā plkst.18, bet Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē izrāde notiks 26.maijā plkst.19.

Izrāde "Pacel mani!" ir bez teksta un ilgst vienu stundu.

Biļešu cena uz izrādēm Ventspilī ir no trīs līdz pieciem latiem, un tās iepriekšpārdošanā var iegādāties Ventspils Kultūras centrā un "Biļešu paradīzes" kasēs no 30.aprīļa. Savukārt biļešu cena uz izrādi Liepājā ir pieci lati. Skolēniem, studentiem un pensionāriem biļetes būs pieejamas par trīs latiem. Biļetes iepriekšpārdošanā uz Liepājas izrādi var iegādāties Liepājas Olimpiskā centra un "Biļešu servisa" kasēs no 24.aprīļa.