2009. gada 23. aprīlis, 13:56

SEB MTB kalnu divriteņu maratona vadošajiem sportistiem šogad būs iespējams sekot līdzi tiešsaistes režīmā

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. SEB MTB kalnu divriteņu maratona vadošajiem sportistiem šosezon tiks izsniegtas GPS sekošanas ierīces, līdz ar to sacensību laikā līdzjutēji tiešsaistes režīmā varēs viegli redzēt viņu atrašanās vietu trasē un ieņemamo pozīciju, ceturtdien pasākuma prezentācijas laikā atklāja organizatori.

GPS ierīces pirms starta tiks izsniegtas vadošajiem desmit sportistiem, un tās caur satelītu norādīs viņu vietu trasē. Tam sekot līdzi tiešsaistē varēs mājaslapā "www.kurtuesi.lv/velo", ievadot lietotājvārdu un paroli "SEB". Sportistu atrašanās vieta tiks atjaunota ik pēc vienas minūtes.

Intriģējoša solās būt cīņa sporta klasē par SEB ceļojošo kausu, ko savā īpašumā iegūs spēcīgākā komanda. Pašlaik tautas klasē jau ir pieteikušās 74 komandas, bet sporta klasē - 17 vienības. Tāpat jau šobrīd sacensību pirmajam posmam, kas svētdien notiks no Cēsīm līdz Valmierai, ir pieteikušies aptuveni 1500 dalībnieku, tomēr paredzams, ka šis skaitlis tikai augs, jo pagājušajā gadā tieši velobrauciens Cēsis-Valmiera pulcēja lielāko dalībnieku skaitu, kad tajā piedalījās 2117 riteņbraucēji.

SEB prezidents Ainārs Ozols preses konferencē, prezentējot kausu, atzina: "Esmu gandarīts, ka kalnu riteņbraukšanā pa šiem sešiem gadiem, kopš mūsu banka atbalsta Latvijas MTB maratonus, ir izaugusi sparīga jauno sportistu paaudze un uz SEB ceļojošo kausu reāli pretendē nu jau vairākas spēcīgas komandas. Priecē arī tas, ka dalībnieku skaitam tautas klasē ir tendence arvien pieaugt un šis veselīgais sporta veids kļūst arvien populārāks. Arī es pats esmu apņēmies piedalīties vismaz vienā SEB maratonu posmā."

Pagājušajā gadā komandu ieskaitē uzvarēja "Dynatek Latvia" komanda, kas šogad vairs nepastāv, bet tās riteņbraucēji tagad pārstāv citas vienības.

"Sporta klasē šogad sagaidāmas spraigas sacensības par komandu kausu, jo pirmais trijnieks - "Rietumu Banka-Rīga", "NN Marss" un ZZK - ir vienlīdz spēcīgi. Šīs komandas ir profesionāli gatavojušās un aizvadījušas treniņnometnes ārzemēs (Spānijā, Ēģiptē, Portugālē, Slovākijā un Francijā). Iespējams, pirmajā trijniekā var iespraukties arī "Trek/Philips-Metaleks" vienība, kas arī aizvadījusi treniņnometni Spānijā, un tas cīņu padarīs vēl jo interesantāku," izteicās sacensību organizators Igo Japiņš.

Paredzams, ka vairākos posmos startēs arī aktīvākie Latvijas riteņbraucēji - Gatis Smukulis, kurš brauc "AG2R-La Mondiale" profesionālajā komandā, taču Latvijā pārstāvēs NN sporta klubu , Aleksejs Saramotins, Ivanda Eiduka ("Rietumu Banka-Rīga") un Raivis Belohvoščiks ("ZZK-Extreme Sport"). Tāpat augstus mērķus šogad izvirzījis bijušais biatlonists Raivis Zīmelis ("Trek/Philips/Metaleks"), kurš šogad apņēmies kāpt uz sacensību pjedestāla un iekļūt vadošo sportistu trijniekā. Savu dalību pieteicis arī igauņu braucējs Alans Orass ("Rietumu Banka-Rīga"), kurš ir Igaunijas MTB čempions un SEB MTB maratona analogo sacensību "Ellioncup-2008" uzvarētājs.

Arī šogad dalībnieki savus spēkus varēs pārbaudīt trīs distancēs atbilstoši savai fiziskajai sagatavotībai - sporta klasē, tautas klasē un veselības braucienā. Netiks aizmirsti arī jaunākie dalībnieki, kuri varēs piedalīties bērnu sacensībās atbilstoši savai vecuma grupai.

Pēc velobrauciena Sigulda-Cēsis nākamais posms 24.maijā notiks Siguldas un Krimuldas apkārtnē, 21.jūnijā trešais posms norisināsies Cēsīs, 12.jūlijā ceturtais posms notiks Tukumā, pēc tam 9.augustā sacensības risināsies Ērgļos, bet seriāls 27.septembrī noslēgsies Smiltenē.