2009. gada 23. aprīlis, 14:18

LŽS ar diplomiem apbalvo 20 žurnālistus par 13.janvāra notikumu atspoguļošanu Vecrīgā

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Šodien 20 dažādu mediju žurnālisti apbalvoti ar diplomiem par pašaizliedzību, pildot žurnālista profesionālos pienākumus, profesionāli atspoguļojot 13.janvāra notikumus Vecrīgā, aģentūru LETA informēja Latvijas Žurnālistu savienības (LŽS) valdes priekšsēdētājs Juris Paiders.

Diplomus par pašaizliedzību, pildot žurnālista profesionālos pienākumus, saņēmuši telekompānijas "Latvijas Neatkarīgā Televīzija" (LNT) žurnālisti Gatis Suhoveckis, Dana Albrehta, Dainis Miķelsons, Rojs Brants, Aivars Baltmanis un Uldis Veiss.

No Latvijas televīzijas (LTV) par 13.janvāra notikumu atspoguļošanu apbalvots Jānis Geste un Ainis Kupčs, no "TV3" - Ansis Pūpols, Juris Aperāns, Harolds Vecvagars un Uldis Ķikāns, no laikraksta "Diena" - Raitis Puriņš, no žurnāla "Vakara Ziņas" - Jānis Ogle.

Ar diplomu apbalvots arī LETA žurnālists Jānis Skruzis un fotogrāfe Ieva Čīka, kā arī žurnāla "Tēvijas Sargs" fotogrāfs Gatis Dieziņš, fotoaģentūras F64 fotogrāfs Andrejs Strokins, aģentūras BNS žurnālists Gatis Kristovskis un laikraksta "Telegraf" žurnālists Ņikita Kuzmins.

Par ievērojamu ieguldījumu preses brīvības veicināšanā 2008.gadā balvu saņēma Ieva Kolmane no "Karoga", par cilvēcisko vērtību izcēlumu diplomu saņēma Viktors Avotiņš no "Neatkarīgās Rīta Avīzes", Inna Harlanova no "Čas" un Margita Sprancmane no "MK Latvija".

Šogad pirmo reizi tika arī pasniegta balva "Labākais preses foto 2008", un šo balvu saņēma fotogrāfs Romāns Kokšarovs no F64.

Baltijas Starptautiskās akadēmijas un LŽS nodibināto, Vladimira Gurova vārdā nosaukto ikgadējo balvu par profesionālu sniegumu ekonomikā šogad saņēmusi Anete Skurbe no aģentūras BNS, savukārt par profesionālu sniegumu enerģētikā balvu saņēmis "Neatkarīgās Rīta Avīzes" žurnālists Arnis Kluinis.

Par profesionālu sniegumu transporta ziņu jomā balvu šogad saņēmusi LETA žurnāliste Ingūna Vitenburga, bet par profesionālu sniegumu tehnoloģiju ziņu žurnālistikā balvu saņēmusi laikraksta "Biznes&Baltija" žurnāliste Natālija Vasiļjeva.

Šodien tika pasniegtas arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā balvas žurnālistu konkursa "Latvijas veiksmES" uzvarētājiem. Žurnālistu konkursā "Latvijas veiksmES" pirmo vietu ieguvusi laikraksta "Lietišķā Latgale" žurnāliste Renāte Lazdiņa.

Visaugstāko vērtējumu ieguvis Lazdiņas iesniegtais raksts "Biznesa inkubatori tiem, kam ir idejas", kurā atspoguļota biznesa inkubatoru izveide Latgalē.

Otrā vieta piešķirta Ilzes Galkinas iesniegtajam rakstam "No Pelnrušķītes par princesi", kurā vēstīts par Vecgulbenes muižas kompleksa atjaunošanu. Savukārt trešais augstākais vērtējums piešķirts Ivetas Šmugās rakstam "Pārsteidz radošā spēka izpausmes", kas atspoguļo Madonas Biznesa inovāciju un informācijas centra īstenoto projektu "Ikvienā mīt radošs spēks".