2009. gada 27. aprīlis, 01:50

Rīgā koncertēs slavenais spāņu dziedātājs Enrike Iglesiass

Jauns.lv

Rīga, 27.apr., LETA. Šovakar "Arēnā Rīga" koncertu sniegs viens no pasaulē aktuālākajiem un pieprasītākajiem popmūziķiem - slavenais spāņu dziedātājs Enrike Iglesiass, aģentūru LETA informēja koncertaģentūras "FBI" sabiedrisko attiecību koordinators Kristaps Kārkliņš.

Mūziķis Latvijā ieradīsies savas Eiropas turnejas "Greatest Hits Tour" laikā un koncertā izpildīs savus slavenākos hitus.

Spāņu dziedātāja koncertu iesildīs dziedātāja no Nīderlandes Esme Dentersa, kas lielu atpazīstamību ieguvusi videofailu apmaiņas vietnē "YouTube". Dentersas slavas brīdis pienāca 2006.gadā, kad viņas izpildītās populāru dziesmu kaverversijas, kas uzņemtas ar visparastāko tīmekļa kameru, strauji ieguva "YouTube" lietotāju atzinību.

Iglesiass ir viens no panākumiem bagātākajiem popmūziķiem pasaulē. Viņa kontā ir divas "Grammy" balvas, kā arī daudzi citi prestiži apbalvojumi, tostarp vairāki "Billboard" un "World Music Awards".

Šī gada janvārī Iglesiass franču mūzikas balvu "NRJ Music Awards" pasniegšanas ceremonijā tika atzīts par gada labāko ārzemju izpildītāju. Šogad mūziķis nominēts arī desmit "Latin Billboard Awards" balvām, ieskaitot tādas nominācijas kā "Labākais albums" un "Labākais izpildītājs".

2007.gadā Iglesiass albuma "Insomniac" popularizēšanas tūrē uzstājās Tallinā un Viļņā. Publikas interese bija liela, un ne tikai koncerts, bet arī izziņotais papildkoncerts tika izpārdots īsā laikā. Pilnībā izpārdota bija arī mūziķa uzstāšanās Viļņā.

Divpadsmit gadu ilgās karjeras laikā mūziķis ir pārdevis vairāk nekā 40 miljonus albumu, kas ieguvuši zelta un platīna statusu vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Mūziķim pieder arī komerciāli veiksmīgākā spāņu dziedātāja statuss. Jau 19 mūziķa singli ir pabijuši "Billboard Latin Hits" pirmajā pozīcijā, un tas ir absolūts rekords šī topa vēsturē.

Pērnā gada nogalē tika izdota mūziķa labāko dziesmu izlase "Greatest Hits". Albums debitēja trešajā pozīcijā albumu topā Lielbritānijā, un jau pirmajās divās nedēļās tika pārdoti vairāk nekā 80 000 albuma eksemplāru. Albumā iekļautas arī divas jaunas dziesmas - "Away" un "Takin' Back My Love".

Iglesiasa 2007.gadā izdotais "Insomniac" kļuva par vienu no veiksmīgākajiem albumiem mūziķa karjerā, un topu pirmās vietas visā pasaulē ļoti ātrumā iekaroja tādi singli kā "Do You Know? (The Ping Pong Song)" un "Tired of Being Sorry".