2009. gada 19. maijs, 15:57

Pērn "Jelgavas Autobusu parkam" palielinājušies zaudējumi

Jauns.lv

Jelgava, 19.maijs, LETA. Pasažieru pārvadātājam SIA "Jelgavas Autobusu parks" pērn, pieaugot apgrozījumam, uzņēmuma zaudējumi palielinājušies par vairāk nekā 50 000 latu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

"Jelgavas Autobusu parka" apgrozījums 2008.gadā bija 4 300 267 lati, bet 2007.gadā - 3 536 332 lati. Kā liecina uzņēmuma dati, apgrozījumu pārsniedz tā darbības (ražošanas) izmaksas, kas bijušas 4 453 802 lati.

Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 376 396 latu zaudējumiem, savukārt 2007.gadā zaudējumu apmērs bija 317 935 latu.

SIA "Jelgavas Autobusu parks" valdes loceklis Pēteris Salkazanovs aģentūru LETA informēja, ka šogad esot paredzama zaudējumu samazināšanās, jo uzņēmums atbrīvojies no tā darbībai nerentablām struktūrām - taksometru pakalpojumiem un Jelgavas autoostas, kuru pārņēmusi AS "Rīgas starptautiskā autoosta".

LETA jau ziņoja, ka kopš 1.februāra Jelgavas SIA "Jelgavas Autobusu parks" (JAP) palielinājusi braukšanas maksu pilsētas autobusos aptuveni par 14%. Pilsētas robežās līdzšinējo 35 santīmu vietā biļete maksās 40 santīmus, aģentūru LETA informēja SIA "Jelgavas autobusu parks" komercdirektore Viktorija Ļubļinska.

Tam par iemeslu ir gan akcīzes nodokļa kāpums degvielai, gan dotāciju samazināšanās, jo kopš janvāra par 30% samazināta valsts kompensācija par zaudējumiem, bet Jelgavas pašvaldība par 40% samazina savu atbalstu pasažieru pārvadājumiem.

"Personīgi jūtos pārliecināta, ka nekādu ekonomisko efektu tas nedos, bet mēs bijām spiesti mainīt tarifus. Turklāt pasažieru plūsmu patlaban darbavietu skaits ietekmē vairāk nekā tarifs," komentēja Ļubļinska.

Kā iepriekš ziņots 2008.gada maijā Jelgavas dome nolēma kompensēt SIA "Jelgavas Autobusu parks" 2007.gadā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā radušos zaudējumus Jelgavas pilsētas maršrutos - 67 824 latus no Jelgavas pašvaldības 2008.gada budžeta.

Jelgavas pašvaldībā aģentūru LETA informēja, ka arī pērn Jelgavas dome kā pilsētas transporta pārvadājumu pasūtītājs kompensēja SIA "Jelgavas Autobusu parks" zaudējumus, ko nosaka Eiropas Savienības regula.

SIA "Jelgavas Autobusu parks" ir Jelgavas pašvaldības uzņēmums.