Raimonds Martinovs debitēs baleta „Gulbju ezers” prinča lomā
Raimonds Martinovs
Kultūra
2009. gada 20. maijs, 19:23

Raimonds Martinovs debitēs baleta „Gulbju ezers” prinča lomā

Jauns.lv

27. maijā Latvijas Nacionālās operas (LNO) Pētera Čaikovska baletā „Gulbju ezers” prinča Zigfrīda lomā debitēs baleta dejotājs Raimonds Martinovs.

LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiljeva informēja, ka LNO baleta mākslinieciskā vadītāja Aivara Leimaņa inscenējumā Čaikovska balets „Gulbju ezers” pirmizrādi piedzīvoja 2002.gadā.

Līdz šim prinča Zigfrīda lomu dejojuši Aleksejs Avečkins, Sergejs Neikšins un Zigmārs Kirilko, bet Martinovs šajā iestudējumā dejoja ļaunā burvja Rotbarta lomu.

„Raimondam Martinovam ienākot baleta trupā, viņš uzreiz tika iesaistīts daudzās izrādēs - viņu savās izrādēs labprāt redzēju gan es, gan daudzi vieshoreogrāfi. Bet klasiskā Zigfrīda loma viņam atnāk tieši laikā, jo šobrīd viņš ir nobriedis mākslinieks ar izteiktu individualitāti, bet divdejā ir spēcīgākais un labākais partneris mūsu trupā,” sacīja Leimanis.

Gaidāmajā baleta izrādē Martinova partneres būs Margarita Demjanoka Odīlijas lomā un Baiba Kokina Odetas lomā.

Baleta dejotājs Raimonds Martinovs 2000.gadā absolvējis Rīgas Horeogrāfijas skolu Jura Kaprāļa klasē. LNO baleta trupā viņš ir kopš 2000. gada. Martinovs izglītību papildinājis Anaheimas baleta vasaras kursos un Starptautiskajā Bartolinas baleta seminārā. 2005. gadā viņš kļuva par Starptautiskā Ņujorkas baleta konkursa diplomandu, bet 2007.gadā Martinovs saņēma „Spēlmaņu nakts” balvu kā Gada labākais dejotājs.

2004.gadā kopā ar Elzu Leimani Martinovs piedalījies Eiropas jauniešu baleta turnejā Vācijā, Austrijā un Nīderlandē, bet ar LNO baleta trupu viesojies Lielbritānijā, Izraēlā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Portugālē, Vācijā, Šveicē un citās valstīs.

2008. gadā Martinovs ieguvis bronzas medaļu pirmajā Starptautiskajā Dienvidāfrikas baleta konkursā un viesojies Keiptaunas baletā, atveidojot Romeo lomu Veronikas Paiperes „Romeo un Džuljetas” iestudējumā un Danilovu šīs pašas horeogrāfes iestudējumā „Jautrā atraitne”.

Šā gada janvārī Martinovs atveidojis Albertu „Žizeles” izrādēs.

LETA