Sabiedrība
2009. gada 7. jūnijs, 14:43

EP varētu būt iekļuvuši pa diviem pārstāvjiem no SC un PS

Jauns.lv

Saskaņā ar provizorisko vietu sadalījumu Eiropas Parlamentā (EP) no Latvijas pa diviem mandātiem varētu būt ieguvušas partija "Saskaņas centrs" (SC) un "Pilsoniskā savienība" (PS), liecina neoficiālā informācija.

EP no SC varētu iekļūt Alfrēds Rubiks un Boriss Cilēvičs vai Aleksandrs Mirskis, kurš, pēc provizoriskiem rezultātiem, ir saņēmis daudz "plusiņu". Savukārt no PS EP mandātu varētu iegūt Sandra Kalniete un Inese Vaidere.

Pēc neoficiālas informācijas, LPP/LC varētu būt ieguvusi vienu EP deputāta mandātu, kas varētu tikt Ivaram Godmanim. Viens mandāts varētu tikt arī partijai "Jaunais laiks", proti, Krišjānim Kariņam.

Savukārt no apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" vienu mandātu varētu būt ieguvusi līdzšinējā EP deputāte Tatjana Ždanoka. EP varētu būt iekļuvis arī līdzšinējais EP deputāts Roberts Zīle no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Tomēr EP ievēlēto deputātu vārdi vēl varētu mainīties atkarībā no vēlēšanās saņemto plusu un mīnusu skaita.

Latvijai EP ir astoņas deputātu vietas, līdz ar to, lai saņemtu mandātu EP, partijai bija jāpārvar vismaz 7% barjera.

Kā ziņots, šodien plkst.23 preses konferencē tiks paziņots mandātu sadalījums EP vēlēšanās Latvijā. Savukārt no Latvijas ievēlēto astoņu EP deputātu vārdus Centrālā vēlēšanu komisija paziņos, kad no vēlēšanu iecirkņiem būs saņemti un pārbaudīti balsošanas protokolu oriģināli.

Kā ziņots, aģentūras LETA un izdevniecības "Dienas mediji" veiktā vēlētāju aptauja pie iecirkņiem liecina, ka EP vēlēšanās Latvijā lielāko vēlētāju atbalstu ir ieguvusi PS un SC. Par PS nobalsojuši 24,29% vēlētāju, bet par SC - 16,68% vēlētāju.

Par apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" nobalsojuši 8,2% vēlētāju, par partiju LPP/LC - 8% vēlētāju, par apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - 7,96% vēlētāju, par partiju "Jaunais laiks" nobalsojuši 7,43% vēlētāju, bet par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju - 5,38% aptaujāto vēlētāju.

LETA