Sabiedrība
2009. gada 13. augusts, 20:10

Fonteins domes sēdē rupji nolamā Liepājas mēru

Jauns.lv

Kolorītais Liepājas domnieks Stīns Lorenss, kas plašāk pazīstams kā mūziķis Luijs Fonteins, ceturtdien domes sēdē ļoti rupji nolamāja Liepājas mēru Uldi Sesku un demonstratīvi pameta domes sēdi.

Fonteina sašutumu izraisīja sēdes darba kārtībā iekļautais jautājums par pašvaldības komisiju locekļu iecelšanu. Lorenss vēlējās iepazīties ar katra pretendenta CV un izglītību, taču Sesks norādīja, ka šis cilvēku skaits ir ļoti liels un šajā sēdē izpildīt šo lūgumu nav iespējams.

Uz to Fonteins skaļi aizcirta savu portatīvo datoru, nolamāja Sesku ļoti rupjiem vārdiem angļu valodā un demonstratīvi pameta sēdi.

Deputāts sēdē izcēlās arī iepriekš. Piemēram, pēc jautājuma izskatīšanas par 11. vidusskolas reorganizāciju viņš sāka skaļi dziedāt rokenrolu un Sesks un vairāki citi deputāti aģentūrai BNS pauda aizdomas, ka Fonteins bijis alkohola reibumā.

Kad kolorītais domnieks pameta sēdi, citi viņa kolēģi bija sašutuši par šādu rīcību, un Sesks rosināja, ka pašvaldībai jāpadomā par ētikas standartu izstrādāšanu, lai šādi gadījumi neatkārtotos.

Arī deputāts Helvijs Valcis pauda sašutumu, ka jau otro domes sēdi pēc kārtas Fonteins ierodas vairāku nepiederošu cilvēku pavadībā, Ceturtdien viņam līdzi bija tulks, kā arī kāds cits rokmūziķis, kas gandrīz visu sēdes laiku nostāvēja pie Fonteina darba vietas un aktīvi ar viņu sarunājās.

Jau vēstīts, ka Fonteina ievēlēšana Liepājas domē ir lielākais pārsteigums vietējās pašvaldības vēlēšanās. Viņš vēlēšanās piedalījās partijas "Sabiedrība citai politikai" sarakstā kā pēdējais kandidāts.

Fonteins, īstajā vārdā Stīns Lorenss, zināms arī kā Luijs Fonteins, ir 37 gadus vecs, dzimis Dānijā, viņa sieva ir latviete, un viņam ir pieci bērni. Fonteins dzīvo Liepājā kopš 2001.gada, bet pirmo reizi Liepājā ieradās 1992.gadā, kad šeit koncertēja ar savu rokgrupu. Fonteins pirms vēlēšanām izveidoja mājaslapu http://www.sheriffontaine.lv/, sevi nodēvējot par pilsētas šerifu.

BNS