KNAB maina mašīnas
Sabiedrība
2009. gada 16. augusts, 12:00

KNAB maina mašīnas

Jauns.lv

KNAB izsludinājis iepirkumu konkursu par mazlietotu automašīnu nomu, vēsta Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā ievietotais paziņojums. Patlaban birojam pieder trīs automašīnas un septiņas tiek nomātas.

Nomās, nevis pirks

Patlaban birojam pieder trīs automašīnas un septiņas tiek nomātas. Biroja preses pārstāve Ilze Leimane skaidro, ka birojs plāno noslēgt jaunu nomas līgumu, jo iepriekšējais novembrī beidzas.

„Iepirkums ir izsludināts par trīs līdz piecu automašīnu nomu, atkarībā no pieejamā finansējuma. Mašīnas nepieciešamas biroja pamatfunkciju realizēšanai - izmeklēšanas un operatīvajām darbībām, valsts amatpersonu darbības kontroles nodrošināšanai, izglītošanas semināru nodrošināšanai reģionos u.c.,” kasjauns.lv informēja Ilze Leimene.

Par izmaksām KNAB patlaban neko nesaka – tas būšot zināms pēc līguma noslēgšanas.

Kopējās izmaksas samazina

Uz kasjauns.lv jautājumu – vai un par cik krīzes apstākļos tiek samazinātas ar autotransportu saistītās izmaksas, KNAB pārstāve atbildēja, ka pēc datiem uz 01.08.2009. autotransporta nomas izdevumi šajā gadā birojam ir bijuši 16 843 lati. Salīdzinot ar 2008. gadu, automobiļu skaits esot samazināts par piecām vienībām. Plānots, ka 2009. gadā tiks iztērēts par 11 000 latu mazāk nekā 2008. gadā.

Vilnītis brauc ar „Škodu”

Jāatgādina, ka šajā gadā KNAB vadītāja amatā pēc Alekseja Loskutova tika apstiprināts kādreizējais policists, vēlāk uzņēmējs Normunds Vilnītis.

Tūlīt pēc stāšanās amatā viņš paziņoja, ka ir nolēmis atteikties no, viņaprāt ekskluzīvās automašīnas – melna „Audi A6”. Toreiz tika pavēstīts, ka jauns konkurss auto iegādei KNAB priekšniekam netiks rīkots, bet viņš izmantošot kādas zemākas klases auto, kas jau ir biroja rīcībā.

Tagad KNAB priekšnieks nepieciešamības gadījumā izmanto mašīnu „Škoda Octavia”, dažreiz viņu ved šoferis, dažreiz viņš brauc pats.

Guna Kārkliņa/Foto:LETA