Notiek atbalsta akcija topošajam "Likteņdārzam"
Sabiedrība
2009. gada 23. augusts, 13:00

Notiek atbalsta akcija topošajam "Likteņdārzam"

Jauns.lv

Šodien LTV rīko atbalsta akciju "Likteņdārza" tapšanai – tas plānots kā kultūrvēsturiska vieta to cilvēku piemiņai, kas kļuvuši par 20.gadsimta totalitāro režīmu upuriem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Akcijas "Top Latvijas Likteņdārzs” laikā šodien Koknesē viesojas arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš ir projekta patrons. Viņš jau iepriekš palīdzējis, gan kopīgi ar ģimeni iesaistoties "Likteņdārza" sakopšanas talkās un iestādot savu kociņu, gan iegādājoties "Likteņdārza" pirmo ziedojumu zīmi.

"Visi lielie darbi parasti sākas ar cilvēku sapni. Kādreiz sapnis bija brīva Latvijas valsts, un tas piepildījās. Cilvēki, vēloties iemūžināt savu vēsturi, izveidoja gan Brāļu kapus, gan Brīvības pieminekli. Arī tie sākās kā dažu cilvēku sapnis. Esmu gandarīts, ka 23.augustā, atceroties Molotova-Ribentropa paktu un vienotības spēku "Baltijas ceļā", mēs turpināsim darbu pie "Likteņdārza" iekopšanas, lai kopīgiem spēkiem līdz Latvijas 100.dzimšanas dienai izveidotu skaistu dārzu, kurā atmiņām un sapņiem pulcēties vienuviet," norāda valsts pirmā persona.

Tiešraides no "Likteņdārza" LTV 1.kanāla ēterā notiks visas dienas garumā. Dienas gaitā - plkst.13.05, 15.05 un 17 - notiek reportāžās no "Likteņdārza", kad varēs uzzināt, kā dārza tapšanā var palīdzēt ikviens no Latvijas iedzīvotājiem ar ziedojumu, darbu vai ideju, informēja Ancena.

Plkst.19 "Likteņdārzā" skanēs leģendārā dziesma "Atmostas Baltija", jo tieši šajā dienā pirms 20 gadiem visas trīs Baltijas valstis vienoja akcija "Baltijas ceļš", savukārt plkst.19.45 no "Likteņdārza" skatītājiem būs iespēja pievērsties Baltijas vienotības skrējienam, lai ieskatītos projekta "Sirdspukstos Baltijai" norisē pie Brīvības pieminekļa.

Bet plkst.21.15 "Likteņdārzā" notiks koncerts, kurā piedalīsies Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, Uldis Marhilevičs, Raimonds Ozols, Raimonds Macats, Ieva Pļavniece, Raimonda Vazdika, Niks Matvejevs, Elita Veidemane, Aivars Brīze, Jānis Paukštello, Boriss Rezņiks un jauniešu grupa "Laime pilnīgā".

Rūpes par "Likteņdārza" projekta īstenošanu uzņēmies Kokneses fonds. Jau otro gadu ar tā gādību tiek rīkotas regulāras un mērķtiecīgas talkas, un patlaban 22 hektāru plašā dārza teritorija ir sākuma posmā - kļuvušas apjaušamas dārza aprises, iestādīti pirmie koki, sākta celiņu izbūve un iesēts zālājs 10 hektāru platībā.

Kokneses fonda padomes priekšsēdētājs Vilis Vītols cer, ka ar iedzīvotāju atbalstu "Likteņdārzu" izdosies pabeigt līdz Latvijas valsts simtgadei, kas tiks svinēta 2018.gada 18.novembrī.

Ikviens jau tagad var piedalīties "Likteņdārza" tapšanā, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006388, ziedojot vienu latu par katru zvanu.

LETA