Sabiedrība
2009. gada 3. septembris, 07:54

6. septembrī - Vienības brauciens. Jau 19. reizi...

Jauns.lv

19. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam, kurš notiks 6. septembrī, pieteikušies jau vairāk nekā 2500 dalībnieku. Viņu vidū daudzi pazīstami cilvēki.

Vienības brauciens notiks svētdien – 6. septembrī Siguldā. 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena organizators Igo Japiņš iesaka neatstāt pieteikšanos uz pēdējo brīdi, gatavot savu velosipēdu un morāli nobriest braucienam. „Izskatās, ka šogad dalībnieku būs tiešām daudz un pieteikušies ir visdažādākie cilvēki, taču viņus visus vieno veselīgs un sportisks dzīvesveids, aktīva atpūta un pozitīvs noskaņojums. Uz tikšanos Siguldā!”

Jāatgādina, ka dāvanu Vienības brauciena dalībniekiem ir sagādājis AS „Pasažieru vilciens”, kas nodrošinās bezmaksas vilcienu 6. septembrī no Rīgas Centrālās pasažieru stacijas uz Siguldu un atpakaļ ikvienam, kurš ieradīsies ar velosipēdu.

Speciālais velosipēdistu vilciens Rīga – Sigulda pienāks Rīgas Centrālajā pasažieru stacijā uz 11. ceļa plkst. 09:40 un aties plkst. 10:04. Savukārt atpakaļceļā vilciens Sigulda – Rīga dosies plkst. 17:00.

Pasākumā apsolījuši piedalīties Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, eksprezidents Guntis Ulmanis, bijušais pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins, „Tour de France” un „Giro d’Italia” godalgotu vietu ieguvējs Pjotrs Ugrjumovs, grupas „Cosmos” dalībnieki, telekompānijas LNT komanda – viņu vidū Andrejs Ēķis, Kristīne Garklāva, Māris Grigalis, Ilze Dobele, Ģirts Timrots un šova „Latvijas princese 2009” dalībnieces, tāpat arī AS „Latvenergo”, VAS „Latvijas dzelzceļš”, CSDD un SEB bankas komandas. Tām piepulcējusies arī Latvijas Veclaiku divriteņu kluba komanda, kas ieradīsies braucienā ar velosipēdiem, kuri gatavoti pagājušā gadsimta sākumā. Tāpat savu līdzdalību pieteikusi frīkbaiku apvienības „Apokalipses Jātnieki” komanda, kuras klāstā ir dīvaini un neredzēti braucamrīki.

Par „Vienības braucienu”

Vienības brauciena pirmsākumi meklējami Latvijas pagājušā gadsimta 30. gados. Šī riteņbraukšanas pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties. Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936. gadā, un tā protektors bija toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939. gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un 4. Vienības brauciens bija valsts mēroga svētki.

Šogad Vienības brauciena ietvaros ir 3 distances: „Itera” Sporta šosejas brauciens -  90 km, SEB Kalnu divriteņu (SEB MTB) brauciens - 47 km un „Latvenergo” Tautas brauciens - 37,5 km. Tas ļauj katram izvēlēties sev piemērotu distanci. Ar īpašiem kausiem tiks apbalvoti - visvairāk pārstāvētais darba kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kā arī kuplākā ģimene, tādējādi izceļot vienotības ideju. VAS „Latvijas Dzelzceļš” ir izvirzījis savu nomināciju un apbalvos komandu, kura būs visvienotākā visas trases garumā un ne tikai startēs kopā, bet arī finišēs vienoti.

Braucienam iespējams pieteikties visos „Veloserviss” veikalos, Siguldas Tūrisma informācijas centrā, Kuldīgas Tūrisma informācijas centrā, Valmierā un Cēsīs veloveikalā „Eži”, Tukuma Ledus hallē, Ērgļos viesnīcā „Ērgļi”. Tāpat dalībnieki var reģistrēties un iegūt papildu informāciju par distancēm, pieteikšanos un noteikumiem mājaslapā http://www.velo.lv. Iepriekšējā reģistrācija turpināsies līdz 3. septembrim.

19. Latvijas riteņbraucēju vienības brauciena organizatori ir SIA „Igo Japiņa Sporta Aģentūra”, mārketinga komunikācijas aģentūra „Alpha Baltic” un telekompānija LNT. Pasākuma ģenerālsponsors – „Spinax”. Ilggadējie partneri – „Itera Latvia” un „SEB Banka”. Atbalstītājs - „Latvenergo”.

Kasjauns.lv / Foto: vidzemeszinas.lv