Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Rēzeknes autobusu parks" sāks darbību Krievijas tirgū
Sabiedrība

"Rēzeknes autobusu parks" sāks darbību Krievijas tirgū

Jauns.lv

SIA "Rēzeknes autobusu parks" nākamgad plāno pāriet uz Krievijas tirgu un pārvadāt Pleskavas iedzīvotājus. Latvijā parka autobusiem darbība liegta, savukārt Krievijā tie aizgājuši uz „urrā”.

"Rēzeknes autobusu parks" sāks darbību Krievijas t...
Lai varētu veikt pasažieru pārvadājumus Pleskavā, paredzēts dibināt Latvijas un Krievijas kopuzņēmumu.
Lai varētu veikt pasažieru pārvadājumus Pleskavā, paredzēts dibināt Latvijas un Krievijas kopuzņēmumu.

Šāds lēmums pieņemts, jo "Rēzeknes autobusu parks" līdz šim pasažierus pārvadāja starp Latgales pilsētām, kā arī starp Rēzekni un Rīgu, taču no šā gada sākuma uzņēmumam starppilsētu pārvadājumi ir liegti, raksta "Bizness&Baltija".

No nākamā gada sākuma Pleskavā pasažierus pārvadās desmit "Rēzeknes autobusu parka" autobusi, taču vēlāk to skaits tiks palielināts līdz 37 autobusiem, laikrakstu informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vasilijs Smuļs.

"Latvijas "pārbagātā" valdība aizliegusi izmantot autobusus, kas ir vecāki par astoņiem gadiem, taču Krievijā astoņus gadus vecie "Mercedes" autobusi aizgājuši "uz urā"," sacīja Smuļs, piebilstot, ka ieiet Pleskavas tirgū uzņēmumam palīdzējusi reisa Rēzekne-Pleskava reisa radītā atpazīstamība.

Lai varētu veikt pasažieru pārvadājumus Pleskavā, paredzēts dibināt Latvijas un Krievijas kopuzņēmumu.

Kā ziņots, 15.oktobrī noslēdzās konkurss par tiesībām, sākot ar 2009.gada 1.janvāri, sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus ar autobusiem reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos.

Maršrutu tīkla daļā "Austrumi" līgums tika noslēgts ar AS "Nordeka" un SIA "Norma-A".

Administratīvā rajona tiesa noraidīja lūgumu līdz galīgajam tiesas spriedumam apturēt Autotransporta direkcijas lēmumu konkursā par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus ar autobusiem Latvijas austrumu reģionā.

Autotransporta direkcija par uzvarētājiem atzina kopīgu piedāvājumu iesniegušās AS "Nordeka" un SIA "Norma-A", taču ar sūdzību par direkcijas rīkotā konkursa rezultātiem tiesā vērsās AS "Rēzeknes autobusu parks", SIA "Madonas ceļu būve", SIA "Gulbenes autobuss", SIA "TU Vidlatauto", SIA "Balvu autotransports", SIA "Ludzas autotransporta uzņēmums" un SIA "Pasažieris".

Uzņēmumi lūdza tiesu arī piemērot pagaidu noregulējumu, aizliedzot līdz spriedumam lietā slēgt līgumu ar uzvarētājiem.

2008.gadā uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 34,4%, sasniedzot 1,247 miljonus latu, savukārt peļņa bijusi 78 000 latu.

LETA