Par Dudajeva gatves nosaukuma maiņu parakstījušies 1000 cilvēku
Sabiedrība
2009. gada 18. oktobris, 15:25

Par Dudajeva gatves nosaukuma maiņu parakstījušies 1000 cilvēku

Jauns.lv

Rīgas domē saņemti pieci iesniegumi par Džohara Dudajeva gatves pārdēvēšanu, vienam no tiem pievienoti arī vairāk nekā 1000 iedzīvotāju paraksti.

Par to informēja RD departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Marija Ābeltiņa.

Divi iesniegumi ir saņemti no privātpersonām, turklāt vienā no tiem iesniedzējs iestājas par Džohara Dudajeva gatves nosaukuma saglabāšanu. Savukārt trīs iesniegumus par gatves nosaukuma maiņu ir iesniegušas juridiskas personas - Osipova partija, Gustava Celmiņa centrs un biedrība "Mums pa ceļam". Pēdējam no tiem arī pievienoti vairāk nekā 1000 iedzīvotāju parakstu.

Ābeltiņa gan pagaidām nevarēja nosaukt galvenos argumentus, kas izmantoti, aizstāvot gatves nosaukuma maiņu vai tieši otrādi - tā saglabāšanu.

"Šajos iesniegumos ietvertie argumenti ir visdažādākie, un departaments tos patlaban apkopo," sacīja Ābeltiņa un piebilda, ka iedzīvotāju ierosinājumi šajā jautājumā vēl joprojām tiek pieņemti.

Jau vēstīts, ka jautājums par Dudajeva gatves pārdēvēšanu aktualizējās šoruden, kad Maskavā viesojās Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") un deva solījumu - "ja vien tauta to vēlēsies", Rīgā vairs nebūs Dudajeva vārdā nosauktas ielas.

Dudajeva gatvi agrāk sauca par Kosmonautikas gatvi, taču 1996.gadā pēc Saeimas deputātu ierosinājuma to pārdēvēja. Pēc tam vairākas reizes domnieki nāca klajā ar ierosinājumu ielu pārdēvēt, tostarp pēc "Nordost" ķīlnieku krīzes Maskavā 2002.gadā un pēc traģiskajiem notikumiem Ziemeļosetijas pilsētas Beslanas skolā 2004.gadā.

BNS