1dienas
19stundas
32minūtes
03sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Latvijas neatkarības pasākumā Tallinas "Lido" apmeklē augstas Igaunijas amatpersonas

Jauns.lv

Ceturtdienas vakarā augstas Igaunijas amatpersonas un prominenti sabiedrības pārstāvji pulcējās Tallinā nesen atvērtajā restorānā "Lido" oficiālā pieņemšanā, kuru par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 91.gadadienai rīkoja Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums un dzīvesbiedre Ināra Eihenbauma.

Latvijas neatkarības pasākumā Tallinas "Lido" apme...

Svinību dalībnieku loks bija ļoti plašs - viesu vidū bija Igaunijas latvieši un Igaunijā strādājošie Latvijas uzņēmēji, kā arī ļoti plaši pārstāvētas diplomātu aprindas, aģentūru LETA informēja Latviešu Nacionālās kultūras biedrības Igaunijā pārstāve Ilze Timbare.

Starp sveicējiem bija arī tādas augstas amatpersonas kā Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, parlamenta priekšsēdētāja Ene Ergma, eksprezidents Arnolds Rītels ar kundzi, kā arī vairāki ministri, parlamenta deputāti, Igaunijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Antss Lāneotss, ievērojami mākslas un kultūras aprindu pārstāvji.

"Šodien, šajā īpašajā dienā, man ir jāatzīst, ka es esmu nedaudz "greizsirdīgs" uz Igauniju - Igaunijai ir tik ļoti paveicies. Vispirms tai ir paveicies ar kaimiņiem, un mēs, latvieši, esam pagodināti būt jūsu dienvidu vārtu sargātāji, un ne tikai, - reizēm mēs esam arī jūsu logs uz plašāku pasauli," atklājot pasākumu, sacīja vēstnieks Kārlis Eihenbaums.

Tāpat vēstnieks norādīja, ka igauņi, Latvijas labie, ja ne labākie kaimiņi, vairāk nekā jebkurš cits ir informēti un zina, cik stipri un nesalaužami ir latvieši. "Mēs nepievilsim ne jūs, ne sevi, vēl vairāk - mēs pārdzīvosim visus šos visu pasauli ietekmējušos grūtos laikus un kopā izkļūsim no dižķibeles stiprāki un nobriedušāki," uzsvēra Eihenbaums.

Latvijas Republikas proklamēšanas 91.gadadiena Igaunijā tika svinēta ar Latvijas uzņēmēju atbalstu, ko sniedza "Lido", kompānijas "Sakret", "Aeroc", Baltijā darbību izvērsusī "Büroomaailm/Biroja pasaule", kā arī uzņēmumi "Gutta", "Laima", "Latvijas Balzams" un "Ogu maize".

Ar savu muzikālo sniegumu viesus priecēja meiteņu saksofonu kvartets "Next".

Tiek plānots, ka Tallinā dzīvojošie, strādājošie un studējošie latvieši godināt valsti svētkos pulcēsies arī 18.novembra vakarā, lai atpūtas un tirdzniecības centrā "Solaris" deviņos vakarā kopīgi nodziedātu valsts himnu. Uz himnas dziedāšanu sanākušos latviešus uzrunās arī Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums.

LETA