2009. gada 3. decembris, 08:41

Sudraba negrib būt kopā ar Ēlerti?

Jauns.lv

Publiskajā telpā, apspriežot trīs partiju kombināciju „JL + PS + SCP”, vērtētāji parasti norāda uz šo partiju atšķirīgo attieksmi pret, piemēram, progresīvo ienākumu nodokli.

Tiek norādīts arī uz iespējamo grūstīšanos, veidojot kopīgus vēlēšanu sarakstus. Mazāk apspriesta (jo mazāk publiski zināma) ir problēma par apvienības potenciālajiem sabiedrotajiem.

Proti, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, sabiedrībā labi ieredzētā Valsts Kontroles vadītāja Inguna Sudraba ne sevišķi alkst doties politikā, ja viņas sabiedrotie būtu „Jaunais laiks” un Sarmīte Ēlerte, lai gan pret citām „Vienotības” sastāvdaļām Sudrabai it kā pretenziju nebūtu.

Savukārt JL un SCP ideja, ka šajā jautrajā kompānijā gluži labi iederētos TB/LNNK līderis Roberts Zīle, saduras ar alerģiskām reakcijām no PS vadītāja Valda Ģirta Kristovska puses.

No „Vienotībai” potenciālo piesaistāmo potenciālo „zīmolu” viedokļa līdz ar to atlikušais „nezināmais saskaitāmais”  ir ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Ir diezgan skaidrs, ka pēc dažiem mēnešiem Maizītis netiks pārvēlēts šajā postenī (jo viņu neizvirzīs) uz vēl vienu termiņu, un līdz ar to aktuāls ir jautājums par viņa tālāko karjeru.

Visbeidzot topošās apvienības iekšējo harmoniju var pabojāt „rindu kārtošana”  apvienības vadošajā sastāvdaļā, „Jaunajā laikā” . Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka JL vadība mēģinās atbīdīt no kandidēšanas uz nākamo Saeimu tādas šīs partijas personālijas kā Inguna Rībena, Ausma Kantāne u.c., uzskatot, ka emocionālas runas ir, protams, laba lieta, tomēr krīzes periodā tām mazs svars.

Māris Zanders