"Šukšina stāsti" saņem sešas no astoņām Krievijas prēmijas nominācijām
Kultūra
2009. gada 10. decembris, 08:42

"Šukšina stāsti" saņem sešas no astoņām Krievijas prēmijas nominācijām

Jauns.lv

Alvja Hermaņa iestudētā izrāde "Šukšina stāsti" Krievijas nacionālajai prēmijai "Zelta maska" saņēmusi sešas no astoņām nominācijām labāko dramatiskā teātra sniegumu kategorijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Galvenā nominācija sezonas labākajai drāmai un labākajam režisoram, par labāko aktieri nominēts aktieris Jevgeņijs Mironovs - par 10 lomām, kuras viņš spēlē šajā izrādē, gan Čulpana Hamatova, kurai ir vairākas fona lomas, taču žūrija viņu izvirzījusi tieši galvenās sieviešu lomas kategorijā, informē laikraksts "Diena".

Kopumā par "Zelta masku" cīnīsies astoņas lielās formas un piecas mazās formas izrādes. Hermanis konkurēs ar 12 kolēģiem par titulu "Labākais režisors dramatiskajā teātrī".

"Šukšina stāsti" pretendē arī uz "Zelta masku" par labāko scenogrāfiju un par labākajiem kostīmiem.

Prēmijas piešķiršanas ceremonija notiks 2010.gada 16.aprīlī Maskavas Viesu sētā, bet pirms tam no 27.marta līdz 15.aprīlim Maskavā risināsies tradicionālais "Zelta maskas" festivāls, kurā tiks demonstrētas visas nominācijām izvirzītās izrādes - 2008/2009.gada sasniegumi Krievijas operas un baleta mākslā, valsts dramatiskajos un eksperimentālajos teātros.

Jaunais Rīgas teātris 2009.gadā piedalījies 23 pasaules teātra festivālos 18 valstīs.

Jau ziņots, ka bijušais PSRS prezidents Mihails Gorbačovs personīgi pateicies latviešu režisoram Alvim Hermanim par dziļo aizkustinājumu, ko viņam snieguši Maskavas Nāciju teātrī iestudētā izrāde "Šukšina stāsti".

Gorbačovs uz Hermaņa privāto mobilo telefonu piezvanījis pēc kādas no "Šukšina stāstu" aprīļa izrādēm.

PSRS pirmais un vienlaikus arī pēdējais prezidents paudis izbrīnu, "kā tik jauns cilvēks spējis saprast par dzīvi tik svarīgas lietas".

LETA