Policijas priekšnieks taranē Alūksnes – Gulbenes bānīti
112
2009. gada 14. decembris, 08:51

Policijas priekšnieks taranē Alūksnes – Gulbenes bānīti

Jauns.lv

Mīlīgajā čukčukbānītī Jaunalūksnes pagastā ietriekusies policista vadītā automašīna „Volvo”. Neskatoties uz negadījumu, bānītis tomēr nedomā atlikt Ziemassvētku svinības.

Alūksnes novada Jaunalūksnes pagastā Latvijā vienīgajam šaursliežu lepnumam - Alūksnes – Gulbenes mazbānītim 9. decembrī bija jāpiedzīvo kāda agresīva kārtības sarga uzbrukums.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde ziņo, ka bānītī ietriecies kāda vietējā policista vadītā automašīna „Volvo S80”. Tā kā bānītis nav nekāds ātrvilciens, tad jāsecina, ka policists, neievērojot brīdinājuma signālus, neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi traucies pāri pārbrauktuvei.

Negadījumā neviens neesot cietis un policista izelpā alkohola klātbūtne nav konstatēta, ziņo policija.

Satiksme tagad ir atjaunota un bānītis nedomā „atpūsties” depo, bet gan turpināt vizināt pasažierus. Gulbenes – Alūksnes dzelzceļa mājaslapā banitis.lv vēstīts, ka jau nākamnedēļ, 15. decembrī bānītis uzsāks īpašos Ziemassvētku braucienus „Labo domu Ziemassvētki”.

Pie „Volvo S80” stūres bija Alūksnes policijas iecirkņa priekšnieks Ilmārs Hamanis. Viņš teica, ka jebkuram var gadīties iekļūt ceļu satiksmes negadījumā. „Brīvajā laikā pie automašīnas stūres esmu tāds pat cilvēks, kā visi pārējie,” taisnojas Hamanis. Viņš apgalvo, ka esot apstājies pie ceļa zīmes „STOP” un tad braucis, bet pēkšņi nācis vilciens.

Negadījumu tagad izskatīs Vidzemes reģionālā policijas pārvalde un Hamanim draud naudas sods no 100 līdz 200 latiem.

Iespējams, Hamanis ir traucies pāri pārbrauktuvei, jo domāja, ka šai laikā mazbānītis nekursē. Liktenīgajā sadursmes dienā bānītis atpalika no grafika par 40 minūtēm.

Elmārs Barkāns/Foto: banitis.lv