Deputāts bez lamuvārdiem nespēj dot uzdevumus Saeimas futbola komandai
Sabiedrība
2009. gada 15. decembris, 17:19

Deputāts bez lamuvārdiem nespēj dot uzdevumus Saeimas futbola komandai

Jauns.lv

Deputāts Vitālijs Orlovs lekcijā par necenzēto leksiku atzina - kā Saeimas futbolkomandas kapteinis viņš piecu sekunžu laikā ar citādiem vārdiem nespēj dot uzdevumu.

Deputāte Sarmīte Ķikuste, savukārt norādīja, ka viņa apkopo un kolekcionē deputātu izteicienus no tribīnes un drīzumā tie tiks izdoti grāmatā. Bet deputāts Pauls Putniņš (ZZS) vēlējās noskaidrot, ''vai izlādēšanās ar vārdiem uzlabo veselību vai to degradē''.

Šodien uz profesores un Saeimas deputātes Janīnas Kursītes (PS) lekciju ''Necenzētā leksika, teorija un prakse'' ieradās vien 15 deputāti un ievērojams skaits Saeimas darbinieku.

Profesore Kursīte 40 minūšu garā lekcijā iepazīstināja deputātus ar necenzēto vārdu rašanās vēsturi un apstākļiem, dažādu tautu tradīcijām. Kursīte norādīja, ka politiķi bieži vien lieto necenzētos vārdus tādēļ, ka tie ir daudz iedarbīgāki nekā kulturāla valoda.

Deputāte izskaidroja, ka necenzētu vārdu leksika ietilpst tabu un tabu atslēgas vārds ir "nedrīkst".

Kursīte skaidroja, ka skaļa lamāšanās nāk no smadzeņu dziļākajiem slāņiem. Pēc viņas teiktā, ārsti esot noskaidrojuši, ka cilvēki, kam ir smagi smadzeņu bojājumi, saglabā spēju lamāties.

''Pavisam pareizi un pavisam taisni ir tikai mirušie, bet dzīvie cenšas būt korekti,'' sacīja profesore.

Kursīte arī atzina, ka mēs dzīvojam sabiedrībā, kurā gandrīz katrs ir saņēmis sev veltītu necenzētu leksiku.


Kasjauns.lv/Leta/Foto:Leta