Kur svinēt Jauno gadu?
Sabiedrība
2009. gada 30. decembris, 10:32

Kur svinēt Jauno gadu?

Jauns.lv

Negribas sēdēt mājās pie televizora, bet arī nav ideju, kurp doties 31. decembra vakarā? Kasjauns.lv apkopojis desmit dažādas un interesantas vietas galvaspilsētā, un karstāko ballīšu izlasi Latvijas pilsētās, kur jautrā draugu kompānijā pavadīt veco un sagaidīt Jauno 2010. gadu.

Jaungada svinības Rīgā

Gadumija uz kuģa ar Pitu Andersonu

Pulksten 20.00 „Peldošajā darbnīcā” Andrejsalā 2010. gadu piedāvā sagaidīt stilīgā pasākumā „New Year’s Eve Party”. Ballītes norises vieta būs noformēta atbilstoši pasākuma leģendāro slavenību tematikai un dreskodam. Galvenajā zālē uzstāsies Pits Andersons ar „The Swamp Shakers”, „Astro’n’Out un Nimo, savukārt blakus esošajā deju teltī spēlēs tādi pazīstami dīdžeji kā Arturs Mednis, „Foxy Mandy” un citi, kas gādās, lai ballīte uz kuģa būtu izdevusies.

Ieejas maksa: Ls 15 – 20

Svinības ar salatēvu un dāvanām

Pulksten 22.00 Vecrīgas klubā „Coyote Fly” gaidāmas vispasaules Jaungada svinības. Šajā klubā Tīģera gads tiks sagaidīts trīs reizes – gan pēc Latvijas, gan Krievijas, gan Amerikas laika. Ik pēc stundas nāks salatētis un sniegbaltītes ar dāvanām, plaukšķenēm un šampanieti. Salatēva pienākumus pildīs reperis Ozols jeb Ģirts Rozentāls. Uz kūpošas bāra letes dejos „Boomdolls”.

Adrese: Palasta iela 3.

Ieejas maksa: Ls 10.

New Year's Masquerade at KID

Pulksten 22.22 restorānā KID. Pulkveža Brieža ielā notiks Jaunā gada sagaidīšanas masku balle. Par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ SLY, bet noslēpumaināko masku īpašniekiem un dāmām ar visaugstākajiem kurpju papēžiem dāvanas no KID, ESPA un TastyThings. Gadumijas noskaņas un balles tērpus būs iespējams iemūžināt bildēs īpašajā fotostūrī. Informācija un pieteikšanās: info@d-lounge.lv

Adrese: Pulkveža Brieža iela 2

Ieejas maksa: ar galdiņa rezervāciju (ietilpst uzkodas un šampanietis) Ls 15, bez galdiņa rezervācijas (iekļauta glāze šampanieša pusnaktī) Ls 10.

Salūta vērošana putna lidojuma augstumā

Pulksten 21.00 jestras un skanīgas svinības solās būt vienā no Latvijas augstākajām izklaides vietām – viesnīcas „Albert Hotel” esošajā „Star Lounge” kokteiļbārā. Šai vietā svētku uguņošanu būs iespējams vērot tuvāk zvaigžņotām debesīm, no putna lidojuma augstuma – 11. stāvā esošās „Star Launge” terases. Par atmosfēru deju placī gādās DJ VIP. Papildus svētku noskaņojumu radīs ne vien Jaungada dekorācijas, bet arī vīdžeja uzinstalētās video projekcijas, kas tiks projektētas pasākuma laikā uz 3 x 4 metri liela ekrāna.

Adrese: Dzirnavu iela 33

Ieejas maksa: Ls 5

Ballīte 80-to gadu stilā

Pulksten 22.00 Jaunā gada sagaidīšanas pasākums, veltīts TV un radio tematikai, plānots Rīgas klubā „Crystal”. No 23.00 viesi varēs noskatīties teatralizētu uzvedumu „Zilā uguntiņa”, pēc pusnakts būs iespēja baudīt somu muzikālo projektu Agnia, Stacy un „Euphoria” koncertšovus, bet pēc tiem līdz pat rītam būs iespēja izdejoties diskotēkā 80-to gadu hitu ritmos.

Adrese: Lāčplēša iela 52/54

Ieeja: Ls 10, vieta pie galdiņa: no Ls 25.

Gadumijas zaļumballe

Pulksten 21.00 dzīvespriecīgā atmosfērā notiks Jaunā gada sagaidīšanas pasākums klubā „Četri balti krekli”. Šoreiz par muzikālo noformējumu gādās DJ Kaspars Markševics, kurš pazīstams arī kā TV šova „Talantu fabrika 4” uzvarētājs. Lustīgu izdancošanos sola arī „ČBK orķestris”, kas nu jau ilgāku laiku priecē kluba apmeklētājus ceturtdienu zaļumballēs. Jaunā gada sagaidīšana solās būt gana jautra, kā vienmēr būs šampanietis un neiztiks bez kāda pārsteiguma.

Adrese: Vecpilsētas iela 12

Ieejas maksa: Ls 5

Jaunā gada ballīte „LOVE AND THE CITY”

Pulksten 20.00 Vecgada vakarā durvis viesiem vērs „Skyline” bārs, kas atrodas viesnīcā „Reval Hotel Latvija”. Te varēsiet baudīt vienreizēju skatu no 26.stāvā un vērot mirdzošās pilsētas sirdspukstus, sagaidot Jauno gadu. Ar vienu nosacījumu – ja vien varat atļauties par ieejas maksu izdot apaļu simtu latu... Pasākuma programma, kas saplānota teju pa stundām, solās būt raiba. Sagaidīšana tango mūzikas pavadījumā, svētku bufete, dzīvās mūzikas priekšnesumi, loterija un svētku atrakcijas, kā arī svētku salūta noskatīšanās ar šampanieša glāzi. Pēc pusnakts viesi aicināti turpināt līksmot viesnīcas 1. stāvā esošajā klubā „Amber Night”. „Skyline” balles viesiem ieeja un pirmais dzēriens klubā „Amber Night” bezmaksas.

Adrese: Brīvības iela 31

Ieejas maksa: Ls 100, bērniem līdz 12 gadiem Ls 50 (piedāvājumā iekļauts – sagaidīšanas dzēriens, aukstā un karstā bufete, glāze dzirkstošā vīna pusnaktī), pēc pusnakts ieejas maksa Ls 10 (bufete un dzērieni nav iekļauti)

Mošķu, spīganu un brīnumu party

Pulksten 21.00 pavisam jestra un dullībām pilna Jaungada sagaidīšanas ballīte restorānā – klubā „Dejavu”. Tiem, kas meklē piedzīvojumus un kam apnicis sēdēt mājās, skatoties televizoru Jaunā gada naktī, iespējams, šī būs īstā vieta gadumijas svinībām. Visneparedzētākie izgudrotāji – spīgana un mežainis neļaus jums garlaikoties pie galdiņa, jo šī nakts jāpavada tā, lai būtu ko atcerēties vismaz visu nākamo gadu! Kopā ar Sniegbaltīti mēs dosimies virtuālajā ceļojumā pa Salaveča draiskulības vietām. Jūs būsiet pārsteigti uz ko ir spējīgs šis vecais blēņdaris! Jums būs unikāla iespēja redzēt pasaules mēroga Zvaigžņu parādi un izmēģināt Ziemassvētku zīlēšanu! Par smalkiem ēdieniem, svētku dzērieniem un delikatesēm parūpēsies restorāna šefpavārs.

Adrese: Brīvības iela 151 (ieeja no Cēsu ielas)

Ieejas maksa: Ls 35 - 150

Jaungada svinības Latvijā

Tīģeru karnevāls Jaunpilī

Pulksten 20.00 Jaunpils pilī notiks Jaungada karnevāls „Oranži strīpaino karaļu nakts”. Veiksmīgu Jauno gadu uzburt sola burvju mākslinieki Dace un Enriko Pecolli, darbosies arī astrologi un zvaigžņu pētnieki. Balles apmeklētāji varēs piedalīties masku parādē, kā arī vērot bārmeņu šovu. Pēc pusnakts pils pagalmā sāksies trakais Tīģertirgus ar andelēšanos un dažādām atrakcijām – būs gan uguns strūklakas, gan gaismu šovs, gan pankūku ēšana, laimes liešana, dažādas bodītes un veselības aptiekas. Profesionāli zvaigžņu pētnieki par atsevišķu samaksu izveidos individuālo horoskopu. Svinību viesus izklaidēs deju ansambļi „Tērvete” un „Zvaigžņu lietus”.

Ieeja: Ls 7, ar maskām Ls 5.

Vecgada balle Ventspilī ar māsām Legzdiņām

Pulksten 22.00 Ventspils kultūras centrā sāksies Vecgada balle, kurā par muzikālo noformējumu visas nakts garumā gādās ventspilnieku grupa „Ando un draugi”. Vakara gaitā uzstāsies Kubas un amerikāņu salsas dejotāji, kuri dejotprasmē apmācīs arī balles viesus. Pēc pusnakts uzstāsies atraktīvā Legzdiņu ģimene no Dobeles rajona Jaunbērzes, kas iepazīta LNT dziedošo ģimeņu šovā. Māsas Legzdiņas izklaidēs pasākuma dalībniekus ar savām labākajām dziesmām, interesantām atrakcijām,  jautriem jokiem un, galvenais, sola dāvāt prieku un Jaunajā gadā aizbaidīt dižķibeli!

Ieejas maksa: Ls 12

„Čempiona” svinības ar Transleiteri

Pulksten 19.00 Valmieras jaunatvērtajā klubā „Čempions” notiks Jaungada sagaidīšanas pasākums „Zvaigžņu nakts 2010”, kurā būs dzirdamas aizvadītās desmitgades spožākie hiti. Pasākuma ietvaros savu jaunāko videoklipu prezentēs un ar koncertu uzstāsies populārais ārzemju superhitu tulkotājs un izpildītājs latviešu valodā - Transleiteris.

Ieejas maksa: no 19.00 – pusnaktij ieeja brīva, pēc pusnakts Ls 2.

„Līvi” un Olga Liepājā

Pulksten 22.00 Liepājā „Latvijas 1. rokkafejnīcā” sāksies Jaunā gada ballīte „Burziņš roka pilsētā” un „White New Years Party”. Skanēs grupas „Līvi”populārākās un jaunākās dziesmas, bet īpaši liepājniecisku garšu pasākumam piešķirs Ainars Virga ar savu jauno grupu „Virga Hard Orchestra”. Ar īpašu svētku programmu ballītē viesosies arī Olga Rajecka.

Ieejas maksa: Ls 3-15

Burziņš „Koru karu” noskaņās Daugavpilī

Pulksten 21.00 Daugavpils Olimpiskajā centrā 2009. gads noslēgsies ar vērienīgu pasākumu, kurā Jaunais gads tiks sagaidīts divas reizes – gan pusnaktī, gan pulksten 1.00. Uzstāsies DJ Andris Lemon un DJ Dee_Jay57. kas sildīs ar lieliskiem 80to un 90to gadu hitiem. Koncertu sniegs arī TV šova „Koru kari 2” dalībniece Ilona Bagele ar grupu „Lardo”. Programmā arī svētku salūta tiešā translācija uz lielajiem ekrāniem, karaoke un deju šovi.

Ieejas maksa: Ls 5-25

„Eirovīzijas pirātu” karnevāls ar Roberto Jelgavā

Pulksten 22.00 Jaungada karnevāls sāksies Jelgavas klubā „Tonuss”. Go Go riņķu deju konkurss, labāko masku apbalvošana, dāvanas un īpašie viesi – Roberto Meloni ar „Eirovīzijas” projektu „Pirates Of The Sea”.

Ieejas maksa: Ls 3

Žoržs Siksna elegantā ballē Liepājā

Pulksten 20.00 Liepājas viesnīcas „Promenade Hotel” restorānā „Piano” solās būt elegantas Jaunā gada sagaidīšanas svinības. Namatēva pienākumus uzņemsies Valdis Melderis, bet ar koncertu pēc pusnakts uzstāsies īpašais viesis Žoržs Siksna. Programmā atraktīvi kabarē šovi, orķestra cienīgs muzikālais pavadījums no „Free Strings”, kā arī izmeklēti ēdieni un dzērieni. Apmeklējot Jaungada svinības, īpašas cenas arī viesu numuriem – no Ls 36 divām personām.

Ieejas maksa: Ls 45

Jaungadā „Apvedceļs” Jelgavā

Iespējams, Jelgavā jautrākā Jaunā Tīģera gada sagaidīšanas ballīte notiks mūzikas klubā “Jelgavas krekli”. Būs vislabākie un “tīģerīgākie” Jaunā gada gaidītāji, grupa “APVEDCEĻŠ” un daudz citu patīkamu pārsteigumu.

Ieejas maksa: Ls 4

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Purviņš