Latvijas iluzionists Paļčevskis plāno sasniegt rekordu, uzturoties ledus kastē. VIDEO
Sabiedrība
2010. gada 7. janvāris, 11:15

Latvijas iluzionists Paļčevskis plāno sasniegt rekordu, uzturoties ledus kastē. VIDEO

Jauns.lv

Iluzionists Paļčevskis, kurš ārpus Latvijas pazīstams kā "Mr. Fix", plāno uzstādīt jaunu Latvijas un Krievijas rekordu, kļūstot par cilvēku, kurš visilgāk atradies ledus konteinerā.

Jauno rekordu Paļčevskis iecerējis sasniegt Maskavā 17. starptautiskās izstādes "Prodekspo 2010" laikā no 9. februāra līdz 11. februārim.

Trīs dienās izstādes "Prodekspo 2010" laikā Paļčevskis atradīsies speciālā kastē no tīra ledus, kuras izmērs būs apmēram divi reiz divi metri. Laukums ar konteineru būs uzstādīts ārpusē starp paviljoniem izstādes norises vietā "Ekspocentrā".

Rekorda uzstādīšanai visu nepieciešamo drošības apstākļu nodrošināšanu uzņēmusies kompānija "Bulbash". Blakus konteineram, kurā atradīsies iluzionists, nepārtraukti dežurēs mediķi, nodrošinot pastāvīgu veselības stāvokļa un dzīvībai svarīgo rādītāju kontroli. Eksperimenta norises patiesumu nodrošinās "Krievijas rekordu grāmatas" pārstāvji, kuri veiksmes gadījumā oficiāli apstiprinās rekordu, stāstīja Paļčevska.

Cilvēkam, kurš ilgāku laiku uzturas ledū, ir pieļaujama šķidruma un pārtikas uzņemšana. Īpašs risks eksperimenta dalībniekam ir iespējamā pārsalšana un dziļā miega stāvokļa iestāšanās. Papildus drošībai blakus ledus konteineram nepārtrauktu dežurēs asistenti.

Paļčevska mēģinājumam uzstādīt jaunu rekordu interesenti varēs sekot līdzi interneta mājaslapā "www.bulbash.com".

Projekta "Iesaldētais laikā" ģenerālmēģinājums notiks janvāra vidū Maskavā.

VIDEO: Pašreizējais pasaules rekords ir ledus konteinerā pavadītas 64 stundas.

Video redzams kā Izraēlas burvju mākslinieks Hezi Dīns tiek atbrīvots no ledus, sasniedzot rekordu kā visilgāk ledū pavadījušais cilvēks. Pēc 64 stundām salā viņš par stundu apsteidza iepriekšējo pasaules rekordu, ko sasniedza amerikāņu iluzionists Deivids Bleins.

LETA