„Muzikālajā bankā” uzvar „Abrakadabra”
Kultūra
2010. gada 23. janvāris, 22:54

„Muzikālajā bankā” uzvar „Abrakadabra”

Jauns.lv

Olimpiskajā centrā „Ventspils” noslēgusies „Latvijas Radio 2” roka un popa dziesmu aptauja „SEB Muzikālā banka 2009” un par Gada dziesmu atzīta dueta „Musiqq” dziesma „Abrakadabra”.

„Muzikālās bankas” finālā iekļuva Aishas izpildītā dziesma "Lelle", grupas "Otra puse" dziesma "Nakts vai rīts", Jenny May un Jāņa Groduma dziesma "Nāk nakts", Laura Reinika un Aishas dziesma "Pasakā", Gustavo dziesma "Plus/Mīnus", Kārļa Būmeistera jeb Kažas dziesma "Tiešs jautājums sev", Andra Ērgļa dziesma "Viens mirklis", Intara Busuļa dziesma "Zīmēšana", kā arī "Musiqq" dziesma "Abrakadabra", Lienes Šomases, Ata Auzāna un Oranžā kora izpildītā dziesma "Ar tavu vārdu", grupas "Per" un Mārtiņa Freimaņa dziesma "Bums", grupas "Putnu balle" dziesma "Divi eņģeļi", Jāņa Stībeļa dziesma "Es tikai smejos", Kristīnas Zaharovas dziesma "Kaut es spētu izlikties" un Ivo Fomina dziesma "Laid lai notiek". Aptaujas finālā visas dziesmas tika izpildītas jaunā skanējumā kopā ar jauniešu kori „Kamēr" un Kristapa Krievkalna instrumentālo grupu.

Par 2009. gada „Muzikālās bankas” uzvarētājiem kļuva duets Musiqq" ar dziesmu "Abrakadabra". Otro vietu izcīnīja „Putnu balle”, trešajā vietā iekļuva Liene Šomase, Atis Auzāns un Oranžā kora izpildītā dziesma "Ar tavu vārdu”, veturtajā vietā palika Aisha, bet piektajā vietā – Intars Busulis.

Aptaujas uzvarētājs - duets „Musiqq” – ir kas jauns Latvijas mūzikas pasaulē. Interesanti, ka neviens vien domāja, ka dziesmu „Abrakadabra" izpilda Intars Busulis. Tādās domās līdz pat fināla koncertam bija arī kora „Kamēr” diriģentam Mārtiņam Sirmajam un koristiem ilgi nācies pārliecināt viņu, ka Busulim ar šo dziesmu nav nekāda sakara.

„Musiqq” ir jauns latviešu mūzikas duets, kura sastāvā ir divi liepājnieki – Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris. Marats ir pazīstams, kā grupas „Device” viens no dalībniekiem un dziesmu autoriem. „Device” savā desmit gadu pastāvēšanas laikā izdevuši trīs albumus, taču tagad dalībnieku ceļi ir pašķīrušies un Marats nodibinājis jaunu projektu. Savukārt Emīls ir daudzu un dažādu Latvijas un arī starptautisko jauno izpildītāju konkursu laureāts. Īpašu atpazīstamību ieguvis pēc dalības šovā „Latvijas talants 2007’ un „Koru kari”, dziedot Chilli Liepājas sarkanajā korī. Abu mūziķu sadarbība iesākās tikai pērn, kad abi puiši iepazinās ar mediju starpniecību – Marats pamanīja Emīlu, uzstājoties TV raidījumā „Sems”. Pēc pārraides Marats izteica jaunajam dziedātājam piedāvājumu par sadarbību. Jau pirmajā tikšanās reizē, abi ierakstīja četras dziesmas un nolēma izveidot projektu „Musiqq”.

„Muzikālās bankas” fināla balsojuma rezultāti

1. vieta – „Musiqq” kompozīcija „Abrakadarbra”.

2. vieta – „Putnu balle” „Divi eņģeļi’

3. vieta - Liene Šomase, Atis Auzāns, Oranžais koris „Ar tavu vārdu”

4. vieta - Aishas „Lelle”

5. vieta -  Intars Busulis ar dziesmu „Zīmēšana”

6. vieta - Laura Reinika un Aishas kopīgi iedziedātā dziesma „Pasakā”

7. vieta - dziedātāja Kažas dziesma „Tiešs jautājums sev”

8. vieta - Gustavo kompozīcija „Plus/Mīnus”

9 . vieta- Jānis Stībelis ar dziesmu „Es tikai smejos”

10. vieta - Kristīna Zaharova „Kaut es spētu izlikties”

11. vieta - Jenny May un Jānis Grodums „Nāk nakts”

12. vieta – „Otra puse” dziesma „Nakts vai rīts”

13. vieta – Andris Ērglis „Viens mirklis”

14. vieta - Ivo Fomina izpildītā kompozīcija „Laid lai notiek”


15. vieta - dziesma „Bums” grupas „PeR” un Mārtiņa Freimaņa izpildījumā

„Musiqq” dziesmu „Abrakadabra”