Sabiedrība
2010. gada 23. februāris, 15:41

Deputāti lūgs prokuratūru vērtēt NRTP rīcību

Jauns.lv

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicinās Prokuratūru izvērtēt Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) rīcību, bez konkursa izsludināšanas piešķirot retranslācijas atļaujas „Lattelecom”.

„Šodien (23. februārī — Aut.), uzklausot konfliktā iesaistītas puses, neguvām pārliecību, ka programmu retranslācijas tiesības SIA „Lattelecom” piešķirtas tiesiski,” pauž komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Latvijas Telekomunikāciju asociācija vēstulē komisijai norādīja, ka NRTP konkursa kārtībā izvēlējusies komersantu, kurš veiks televīzijas programmu apraidi digitālajā formātā, taču nav rīkojusi atsevišķu konkursu, lai piešķirtu „Lattelecom” atļaujas 26 televīzijas programmu retranslācijai. LTA pārstāvji uzskata, ka tādējādi pārkāpts Radio un televīzijas likums.

„Lattelecom” pārstāvis Toms Meisītis deputātiem skaidroja, ka programmu paketēs „Lattelecom” var iekļaut tikai tādas programmas, kuru retranslācijai piekrīt NTRP. NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece skaidro, ka padome ir tiesīga īpašos gadījumos bez konkursa izsludināšanas piešķirt atļauju.

LTA izpilddirektors Jānis Lelis uzsver, ka TV programmu apraidei un retranslācijai „Lattelecom” izmantojot vienu un to pašu raidīšanas infrastruktūru. Šādu retranslācijas atļauju piešķiršana, nenodalot apraides un retranslācijas pakalpojumus, dodot iespēju komersantam mākslīgi sadārdzināt apraides pakalpojumu tarifus tām komerciālajām raidorganizācijām, kuru programmas iekļautas digitālās apraides pakalpojumā.

 

kasjauns.lv