Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bukmeikeri Eirovīzijas nacionālajā atlasē uzvaru prognozē Aishai
Sabiedrība

Bukmeikeri Eirovīzijas nacionālajā atlasē uzvaru prognozē Aishai

Jauns.lv

Eirovīzijas nacionālās atlases finālā uzvaru prognozē dziedātājai Aishai, paredzot, ka tieši viņa šogad pārstāvēs Latviju Eirovīzijas konkursā Norvēģijā, Oslo.

Bukmeikeri Eirovīzijas nacionālajā atlasē uzvaru p...

Aishas izredzes tiek lēstas nepilnu 60% apmērā, ko parāda likmes izmaksas koeficients 1.60.
Aishas izredzes tiek lēstas nepilnu 60% apmērā, ko parāda likmes izmaksas koeficients 1.60.

Aiz Aišas Dons un Kristīna Zaharova

Aishas izredzes tiek lēstas nepilnu 60% apmērā, ko parāda likmes izmaksas koeficients 1.60. Aishas reālākais konkurents ar aptuveni 25% izredzēm un koeficientu 2.50 ir Dons ar Zigmāra Liepiņa skaņdarbu "My Religion is Freedom", bet kā trešā favorītu sarakstā ierindota dziedātāja Kristina Zaharova ar dziesmu "Snow in July".

"Bukmeikeriem ir senas un labas tradīcijas Eirovīzijas prognožu izteikšanā, un šis notikums allaž piesaista daudzus derības slēgt gribošus spēlētājus. Nu jau vairākus gadus bukmeikeri ir iemanījušies ļoti precīzi prognozēt uzvarētāju šajā mākslinieciskajā sacensībā. Tā, piemēram, pagājušā gada uzvarētājs Aleksandrs Ribaks bija ļoti izteikts favorīts arī pirms konkursa, un viņa pārliecinošā uzvara tikai pierādīja, ka izteiktās prognozes bijušas precīzas," apgalvoja Trēgers.

Šis ir pirmais gads, kad "Betsafe.com" bukmeikeri izsaka prognozes par Latvijas nacionālās atlases rezultātiem.

Lai izvērtētu dziesmu un izpildītāju izredzes uz uzvaru, bukmeikeri pirmkārt noklausās visas dziesmas. Bukmeikeru uzdevums ir būt objektīviem, taču gala rezultāts jebkurā gadījumā noteikti ir arī nedaudz subjektīvs. Objektīvo pusi vērtējumā palīdz nodrošināt iepriekšējo gadu rezultātu apskate un izsvēršana. Piemēram, ir pierādījies, ka mērķtiecīga cīņa par uzvaru Latvijas populārākajiem māksliniekiem agri vai vēlu nes panākumu un ceļazīmi un finālu. Tāpat šajā reizē visas Latvijas pārstāvju dziesmas tika nosūtītas "betsafe.com" Eirovīzijas fināla prognožu autoram, kas, nebūdams latvietis, varēja daudz objektīvāk izvērtēt pašu skaņdarbu un tā potenciālu, nesaistot to ar katra konkrētā izpildītāja popularitāti Latvijā.

27. februāris visu saliks pa vietām

Latvijā Eirovīzijas nacionālā atlase notiks 27.februārī Ventspils teātra namā "Jūras vārti". Pasākuma vadītāji, kā ierasts, būs Kristīne Virsnīte un Uģis Joksts.

No nacionālās atlases finālā iekļuvušajām desmit dziesmām uzvarētājs tiks noteiks gan ar žūrijas, gan ar televīzijas skatītāju balsojuma palīdzību.

Eirovīzijas nacionālās atlases finālā piedalīsies Lauris Reiniks ar savu dziesmu "Your Morning Lullaby", grupa "H20" ar dziesmu "When I Close My Eyes", kurai mūzikas autors ir Staņislavs Judins, bet teksta autors - Jānis Strapcāns, projekts "Konike" ar dziesmu "Digi digi dong", kurai mūzikas autori ir Edijs Šnipke un Andris Konters, bet tekstu dziesmai rakstījis Šnipke.

Finālā piedalīsies arī dziedātāja Kristīne Kārkla-Puriņa, izpildot dziesmu "Rišti rašti" lībiešu valodā, kurai mūziku rakstījis Raimonds Tiguls, bet tekstu - Valts Ernštreits, dziedātāja Kristīna Zaharova ar dziesmu "Snow in July", kurai mūziku rakstījis Jānis Strazds, bet tekstu rakstījis Guntars Račs.

Nacionālās atlases finālā piedalīsies arī grupa "PeR" ar Mārtiņa Freimaņa sarakstītu dziesmu "Like A Mouse", Dons jeb Artūrs Šingerejs ar dziesmu "My Religion is Freedom", kurai mūziku rakstījuši Zigmars Liepiņš un Jānis Liepiņš, bet tekstu - Ņikita Ivanovs un Zigmars Liepiņš. Tāpat piedalīsies Aisha jeb Aija Andrejeva ar dziesmu "What For? (Only Mr.God Knows Why)", kurai mūziku rakstījis Jānis Lūsēns, bet tekstu - Račs, dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis ar Ingara Viļuma dziesmu "Because I Love You" un grupa "Triānas parks" ar grupas dalībnieces Agneses Rakovskas dziesmu "Lullaby For My Dreammate (Diamond Lullaby)".

LETA/foto:LETA