Sabiedrība
2010. gada 16. marts, 19:13

Par apvienības "Vienotība" valdes priekšsēdētāju ievēl Kristovski

Jauns.lv

Par apvienības "Vienotība" valdes priekšsēdētāju šodien tika ievēlēts "Pilsoniskās savienības" (PS) līderis Ģirts Valdis Kristovskis, aģentūru LETA informēja "Vienotības" preses sekretāre Gunda Reire.

Par Kristovski nobalsoja 14 valdes locekļi, viņš pats balsojumā atturējās.

Apvienības "Vienotība" statūti paredz, ka apvienības valdes priekšsēdētāja amatu uz viena gada termiņu var ieņemt kāds no apvienību veidojošo partiju valdes līdzpriekšsēdētājiem. Uz katru nākamo termiņu jāievēl pārstāvis no citas apvienību veidojošās partijas.

Statūti arī paredz, ka apvienības valdi veido ne vairāk kā 15 pārstāvji, tai skaitā trīs apvienības līdzpriekšsēdētāji - "Vienotību" veidojošo partiju vadītāji. Partijas "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP) darbam apvienības valdē ir deleģējušas katra pa pieciem pārstāvjiem.

JL "Vienotības" valdē pārstāvēs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis, Saeimas deputāte Silva Bendrāte, JL Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Edgars Jaunups, kā arī partijas valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

PS "Vienotības" valdē pārstāvēs partijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis, Didzis Konuševskis, Arvils Ašeradens un Rolands Irklis.

SCP apvienības valdē pārstāvēs partijas valdes priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs, Karina Korna, Aleksejs Loskutovs, Artis Pabriks un SCP Jauniešu organizācijas pārstāvis Krišjānis Bušs.

Par apvienības paplašināšanu - jaunu partiju uzņemšanu apvienībā - ar savas partijas dotu mandātu ir tiesīgi lemt līdzpriekšsēdētāji, savukārt valde ir tiesīga apstiprināt vēlēšanu kandidātu sarakstus Saeimas, Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām. Tāpat valdes kompetencē ir lēmuma pieņemšana par apvienības dalību valdībā.

Politisko partiju apvienību "Vienotība" 6.martā nodibināja JL, PS un SCP. Apvienības uzdevums, kā deklarējuši tās dibinātāji, ir sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām un vienotu organizāciju. Apvienības mērķis ir radīt jaunu politisku kultūru Latvijā, platformu, uz kuras strādāt ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam svarīga pārticīga, godīga un eiropeiska Latvija.

LETA