Ēlerte dibinās "Meierovica biedrību par progresīvām pārmaiņām"
Politika
2010. gada 21. marts, 16:23

Ēlerte dibinās "Meierovica biedrību par progresīvām pārmaiņām"

Jauns.lv

Bijusī "Dienas" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte ar domubiedriem dibinās politisko biedrību, kuru saukšot par "Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām".

­

­ Biedrība iestāsies par pārmaiņām, atvērtu politiku un sabiedrības aktīvu līdzdalību politikas procesos, lai tā kļūtu kvalitatīvāka, liecina vairāku avotu sniegtā informācija aģentūrai LETA.

Biedrība netiek dibināta, lai iekļautos apvienībā "Vienotība". Tā nebūs politiska partija, un biedrības biedri nav tā sauktā Ēlertes domu biedru grupa, kura kandidēs Saeimas vēlēšanās.

Biedrības mērķis ir pulcināt cilvēkus, kuriem rūp Latvijas nākotne. Kā liecina neoficiāla informācija, biedrībā būs ap 30 biedriem, un tai būs arī vairāki atbalstītāji.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, biedrības dalībnieku vidū būs "Sabiedrības par atklātību - Delna" padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne, Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis, Latvijas Institūta vadītājs Ojārs Kalniņš, ārpolitikas eksperts Atis Lejiņš, bijusī "Hansabankas" vadītāja Ingrīda Blūma, sabiedriskā darbiniece Anna Žīgure, bet viens no biedrības atbalstītājiem būs uzņēmējs Uldis Pīlēns.

LETA/foto:LETA


­­