TV seja Zvaigznīte pielieto piparu gāzi. Uzbrukums Vecrīgā
112
2010. gada 22. marts, 11:19

TV seja Zvaigznīte pielieto piparu gāzi. Uzbrukums Vecrīgā

Jauns.lv

LNT šova „Mājokļa jautājuma” vadītāja Baiba Zvaigznīte ar savu pavadoni 21. marta naktī "manāmi iereibuši", kā stāsta cietušie, ar asaru gāzi uzbruka kādam jaunam pārim, kurš steidzās uz mājām barot dažus mēnešus vecu bērnu.

­

Kasjauns.lv saņēma Tupiņu ģimenes vēstuli, kurā viņi stāsta, kā naktī no sestdienas uz svētdienu Līvu laukumā piedzīvojuši LNT raidījuma „Mājokļa jautājums” vadītājas Baibas Zvaigznītes un viņa drauga uzbrukumu.

Lūk, ko Tupiņi stāsta:

„Mūsu labam draugam bija dzimšanas diena, kuras svinības tika turpinātas Vecrīgas bārā „Cuba”. Tā kā bija jau ap pusnakti, savu automašīnu izlēmām novietot Vecrīgā. Ilgi pasākumā uzkavēties nevarējām, jo mūs mājās gaidīja meitiņa- peciņa. Tāpēc jau ap pulksten 1.30 mēs ar vīru devāmies uz māju pusi.

Tā kā es alkoholu nelietoju, jo bērnu baroju ar krūti, pie stūres sēdos pati. Paguvu pabraukt tikai pāris metrus, kad pie „Kaķu mājas” mums ceļu šķērsoja manāmi iereibuši vai apreibuši indivīdi. Diezgan negaidīti iereibušais vīrietis izdomāja, ka automašīna viņam traucē un spēra pa mašīnas priekšējo daļu ar kāju. Loģisks turpinājums notiekošajam bija tas, ka mans vīrs uzriez izlēca no automašīnas un gāja skatīties, vai kaut kas nav bojāts un, protams, pateikt arī pāris jaukus vārdus vaininiekam. Tie, kas mūs pazīst, zina, ka mēs neesam nekādi „urlas” vai tamlīdzīgi subjekti, kas momentāli izraisa kautiņu... Bet, protams, šajā situācijā, domāju, ka retais no Jums arī nereaģētu.

Tātad, es redzu, kā mans vīrs izkāpj un uzriez saķer galvu un nokrīt uz ceļiem. No autovadītāja sēdekļa skats bija pabriesmīgs un es nesapratu, kas ir noticis. Arī es izsteidzos no mašīnas ar telefonu rokā, jo vēlējos veikt zvanu uz policiju. Tai brīdī arī es sajutu, kas ir noticis, jo man sejā šis vīrietis kaut ko iepūta. Skaidrs, ka tā bija asaru - piparu gāze. Uz manu jautājumu „Kāpēc!?”, sekoja atbilde no tēmas: „Vecrīga domāta gājējiem!” Uz manu sašutumu, ka man jābrauc mājās barot bēbis un es nezinu kādu iespaidu tas atstās - notika klaja ņirgāšanās no sievietes puses, kura izvilka arī savu gāzes baloniņu un vēlreiz pūta manā virzienā - šoreiz gan trāpīja uz krūtīm un rokām.

Vārdu apmaiņas rezultātā un iesaistoties garāmgājējiem, kā arī sievietes pašas nesakarīgajiem tekstiem, ka viņa esot no LNT, es sapratu, ka manā priekšā stāv it kā „patīkamā” seja no „Mājokļa jautājuma” - Zvaigznītes kundze ar savu pavadoni. Tālāk no viņas sekoja skaļi teksti, ka viņai pašai esot trīs bērni un, ka man - blondīnei jāiemācās braukt un manam vīram esot jānopērk cita vējjaka, jo šī vairs neesot moderna!

Domāju lieki atkārtot, ka šie cilvēki bija manāmi apreibuši vai kā savādāk apdullinājušies un tāpēc uz mūsu repliku par vēlamo policijas iejaukšanos sekoja smiekli un atkal LNT reklāma. Kā arī Zvaigznītes vīrs izvilka gāzes pistoli un lūdza atkāpties. Man pašai situācija šķiet līdz absurdam stulba. Protams, viņi aizgāja, mēs savukārt uzrakstījām iesniegumu policijā. Policijas telpa bija jāvēdina, tā, ka variet paši iedomāties, kāda bija gāzes koncentrācija apģērbā un izsecināt kādi mēs ieradāmies mājās pie mūsu zīdaiņa.”

Baibas Zvaigznītes skaidrojums par notikušo

Pati Baiba Zvaigznīte noliedz, ka būtu agresīvi uzvedusies. Viņa kasjauns.lv pastāstīja, ka agresīvi esot uzvedusies tieši Tupiņu ģimene: „Patiesībai atbilst tikai fakts, ka es izpūtu asaru gāzi. Bet, ko jūs darītu, ja labi atpūtušies Vecrīgā, jūs ietu kājām pa vienvirziena ielu un pretējā virzienā jums virsū no aizmugures brauktu un pīpinātu „Lexus” automašīna?

No mašīnas izlēca vīrietis un nāca virsū manam vīram. Pēc visa spriežot, viņš bija alkohola reibumā. Manu vīru pagrūda, viņš nokrita sniegā un ledū. Daudz negaidīdams, viņš izpūta virsū uzbrucējam asaru gāzi. Tad no mašīnas izlēca dāma un nāca man virsū un sāka lamāties. Tad arī es izpūtu gāzi.

Jāteic, ka mēs pa Zirgu ielu arī gājām visa ģimene un zem „Lexus” bampera varēja nokļūt arī mans vecākais dēls. Es arī esmu māte un, kad man mājās bija trīs mēnešus vecs bērns, pa Vecrīgu naktīs nestaigāju. Te jājautā, cik Tupiņu ģimene pati ir atbildīga par savu bērnu,” sacīja Zvaigznīte.

Viņa ir vienojusies, ka dosies uz policiju un tur izklāstīs savu notikušā versiju, kas ir kardināli pretēja Tupiņu apgalvojumam.

 

Sazinājāmies arī ar Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecāko inspektoru Aigaru Bērziņu, kurš paskaidroja, ka policijai nav tiesības izpaust konkrētu iesniegumu rakstītāju identitāti, bet piebilda, ka nav pamata neticēt konfliktā iesaistīto teiktajam.

Elmārs Barkāns/Foto: Rojs Maizītis