Sabiedrība

Mūžībā aizgājuši 16 par Latvijas neatkarību balsojušie Augstākās padomes deputāti

Jauns.lv

Mūžībā aizgājuši 16 Augstākās Padomes (AP) deputāti, kuri 1990.gada 4.maijā balsoja par Latvijas neatkarību, aģentūru LETA informēja AP deputātu kluba vadītājs Juris Karlsons.

Mūžībā aizgājuši 16 par Latvijas neatkarību balsoj...

Mūžībā aizgājušos deputātus šodien ar klusuma brīdi godināja arī Saeimas svinīgajā sēdē, kas notika par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienai.

Mūžībā aizgājušie deputāti, kuri balsoja par Latvijas neatkarību ir - Imants Daudišs, Kārlis Liepiņš, Mavriks Vulfsons, Vilnis Eglājs, Ita Kozakēviča, Atis Kramiņš, Andris Līgotnis, Andrejs Krastiņš un citi. Taču, kā pēdējie aizgājēju pulkam šogad pievienojušies Kazimirs Spoģis un Ivars Caune.

Jau ziņots, ka Latviju neatkarības atjaunošanas 20.gadadienā Operas namā šodien sveica ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, ASV un Eiropas Savienības (ES) augstākās amatpersonas.

Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja Ene Ergma savas tautas vārda veltīja vissirsnīgākos apsveikumus Latvijai un uzsvēra, ka "Igaunija vienmēr ir atbalstījusi Latviju un darīs to arī turpmāk".

Savukārt ES prezidents Hermans van Rompejs ar video konferences starpniecību pateicās Latvijai par izvēlēto demokrātisko virzienu pirms 20 gadiem un visu eiropiešu vārdā vēlēja panākumus arī nākamajiem 20 gadiem.

Ar video apsveikumu Latvijas tautu sveica arī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, kura norādīja, ka atjaunot valsti pēc 50 okupācijas gadiem nav viegli un Latvija var lepoties ar 20 gados panākto.